Fantastisk første halvår for Sparekassen - halvårsrapport 2017

Stærkt halvårsregnskab fra Middelfart Sparekasse

Første halvår af 2017 blev særdeles godt for Middelfart Sparekasse. Sparekassen præsenterer et overskud før skat på 74,2 mio. kr. på koncernniveau. Det er 28 procent bedre end halvårsresultatet for 2016, der lød på 57,9 mio. kr.

Der er flere årsager til resultatet, der ligger langt over forventningerne til første halvår. Først og fremmest tager Sparekassen fortsat imod mange nye kunder – i første halvår er der tale om en nettotilgang på 3.222 kunder, og få dage inde i juli rundede sparekassen 70.000 kunder. Ud over en flot kundetilgang spiller et lavt niveau for tab og nedskrivninger samt positive kursreguleringer også ind.

Stærke nøgletal

For sparekassens vedkommende viser nøgletallene, at der er tale om en 164-årig i god form. Kapitalprocenten er 14,7 mod et solvensbehov på 8,7.

“Det giver os økonomisk råderum til at fortsætte væksten. Vi er samtidig opmærksomme på, at nye kapitalkrav venter i årene, der kommer, så fokus i resten af 2017 vil være på vækst i de nuværende rammer og yderligere økonomisk konsolidering. En solid økonomi er forudsætningen for at kunne drive Middelfart Sparekasse som et lokalt funderet pengeinstitut med ambitioner om at gøre en positiv forskel i de byer, vi har afdelinger i,” siger adm. direktør Martin Baltser

Har du problemer med at åbne filerne, så skift browser til fx Chrome eller Mozilla Firefox.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her