Større tekst
- 100% +
Læs op

Vi hjælper dig med overblikket

Skilsmisse og økonomi

Det er desværre ikke altid at ægteskabet holder, og når først I har truffet en beslutning om skilsmisse, fylder økonomien en del for de fleste.

Heldigvis kan din rådgiver hurtigt hjælpe dig med at få overblik over din økonomi, så du kan se, hvordan din økonomi ser ud fremover.

Book møde Ring mig op

Den daglige økonomi efter skilsmisse

Noget af det første som, I skal have ordnet i forhold til jeres økonomi, er at få ændret evt. fælles løn- og budgetkonti til hver jeres konti.

Har I fælles børn, skal I også aftale, hvem af jer der råder over børnenes konti, fx børneopsparing.

Bryder I jer ikke længere om at have den samme rådgiver hos os, er I selvfølgelig også velkomne til at vælge en anden.

Formue

Den fælles formue skal gennemgås og deles lige mellem jer, medmindre I har en ægtepagt, der bestemmer noget andet.

Det kan være en god ide at få en advokat hver, der kan hjælpe med delingen.

Ægtefællebidrag

Hvis den ene af jer har en noget større indkomst end den anden, har den med lavest indkomst mulighed for at få ægtefællebidrag af den ægtefælle med størst indkomst. Kan I ikke blive enige om ægtefællebidrag, kan I få hjælp af Familieretshuset.

Læs mere om ægtefællebidrag hos Borger.dk

Gæld

Gæld, I har optaget sammen, hæfter I som regel solidarisk for. Det vil sige, at I begge er forpligtet til at betale gælden tilbage. I kan sagtens have en indbyrdes aftale om at betale halvdelen af det månedlige afdrag hver især, men overholder den ene part ikke betalingen, vil den anden part blive opkrævet det fulde månedlige beløb.

Måske får I brug for at lægge nogle af jeres lån om, eller måske ændre på løbetiderne, så økonomien hænger bedre sammen for jer begge.

Bolig

Hvad skal der ske med den fælles bolig? Kan og vil den ene af jer blive boende, eller skal I begge ud og finde en anden bolig?

Ejer I hver halvdelen af boligen, afgør I selv, hvem der skal overtage ejendommen – eller om den skal sælges. Kan I ikke blive enige, kan I få hjælp i skifteretten.

Det bedste for din økonomi er, at I hurtigt får afklaret boligsituationen, så du kan tilpasse din økonomi og dit budget til din nye boligsituation.

Din rådgiver hjælper altid gerne med at regne på mulighederne.

Forsikringer

Hvis du bliver skilt, er det vigtigt at gå forsikringerne igennem. Som udgangspunkt følger forsikringerne den af jer, der har tegnet dem. Så hvis det ikke er dig, der har tegnet forsikringerne, og du fx flytter fra den fælles bolig, skal du have tegnet en indboforsikring. Husk og ulykkesforsikring og bilforsikring, hvis du har bil.

I skal også aftale, hvem der betaler for børnenes ulykkesforsikringer.

Vil du gerne har et forsikringstjek, er du altid velkommen til at kontakte Gjensidige, som vi samarbejder med i Middelfart Sparekasse.

Læs mere om forsikringer i Middelfart Sparekasse

Arv og pension

Når I bliver skilt, arver I ikke længere hinanden, men har I indsat hinanden som begunstigede til arv, pension og forsikringer, skal det evt. ændres. Nu hvor I ikke længere er sammen, er der måske en anden eller børnene, der skal være begunstigede.

Har I lavet testamente, skal det måske også ændres hos en advokat.

Pensionsopsparinger er ikke en del af fællesejet, så jeres pensioner skal som udgangspunkt ikke deles ved skilsmisse. Der kan dog være undtagelser, hvis den enes pensionsopsparing er væsentlig større end den andens. Er det tilfældet, kan du kontakte skifteretten, der kan vurdere om jeres pensionsopsparinger skal deles mellem jer.

Hvem arver din pension?
Begunstigelse
Læs mere
Vi hjælper dig, når økonomien driller
Bump på vejen
Læs mere

Hver måned trækker vi lod om et gavekort på en biograftur for 2

Tilmeld dig nyhedsbrevet

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen. Vi skriver om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os