Større tekst
- 100% +
Læs op

Gode råd til dig

Rejse

”At rejse er at leve”, skrev H.C. Andersen i 1845. Udtrykket er lige så gangbart i dag som dengang, for ofte er en rejse forbundet med store oplevelser og minder for livet.

Uheld kan naturligvis ikke undgås, men du kan gardere dig hjemmefra, så der er størst mulig chance for, at ferieminderne bliver de gode af slagsen og ikke minder om problemer og uventede situationer.

For at hjælpe dig bedst muligt på vej, har vi samlet en række gode råd til, hvordan du bedst muligt forbereder din økonomi, inden du skal ud og rejse.

 • Har du styr på forsikringen? Det kan jo gå galt på ferien, og så er det rart at kunne få den rette hjælp. Tjek derfor din rejseforsikring, inden du rejser. Og husk det blå EU-sygesikringskort. Det er din adgang til behandling i udlandet.

  Med et Mastercard Guld eller Mastercard Platinum kan du få et kort, der bl.a. dækker rejseulykke, sygdom, hjemtransport mv. Kortets forsikringer dækker din husstand, når I rejser sammen.

 • Er det en bilferie, der venter forude, så husk også det røde kort. Det giver adgang til vejhjælp i udlandet, når bilen er kaskoforsikret i Danmark.

  Det røde kort kan også hentes som en app til din mobiltelefon. Husk også at medbringe refleksveste, bilens registreringsattest, en kopi af bilforsikringen, advarselstrekant og naturligvis kørekortet. Og så er det en god idé at undersøge regler og krav i de lande, du skal køre gennem, så du har styr på alle detaljer om krav til motorvejsmærkater osv.

 • Skal du leje bil i sommerferien, så kan det være en rigtig god ide at medbringe et international kreditkort som fx Mastercard.

  Nogle europæiske biludlejere kræver nemlig ekstra forsikring fra danske forbrugere, der kun medbringer et Visa/Dankort. Det skyldes, at Visa/Dankort er et debetkort, hvor udlejeren ikke har mulighed for at reservere et depositum på. Det kan til gengæld lade sig gøre på bl.a. et Mastercard.

  Har du et Mastercard fra Middelfart Sparekasse, kan du i øvrigt spare 10-17,5 procent på billejen hos Avis og Hertz.

 • Det er også en god idé at medbringe to forskellige betalingskort på din ferie. For det første så du har et ekstra, hvis det ene skulle blive væk. For det andet undgår du at havne i problemer, hvis hævegrænsen på dit primære kort overskrides.

 • Det er også en god idé at have kontanter med hjemmefra. Du kan gebyrfrit hæve euro i alle Middelfart Sparekasses hæveautomater.

  Skal du bruge anden valuta end euro, så husk at bestille i god tid. Du kan selv bestille valutaen via din netbank eller kontakte din rådgiver.

 • Når du skal betale med kort i udlandet, så vælg altid at betale i den lokale valuta.

  I udlandet vil du ofte blive spurgt, om du vil betale i danske kroner eller i den lokale valuta, når du betaler med kort. Vælger du at betale i danske kroner, er det usikkert, hvilken kurs der veksles til, og du betaler ofte et ekstra gebyr. Så betal altid i den lokale valuta.

 • Mister du dit betalingskort, eller mistænker du, at dit kort er blevet misbrugt, skal du spærre det hurtigst muligt. Du kan selv spærre kortet i din mobilbank eller ved at ringe til Nets.

  Er dit kort blevet misbrugt på ferien, har du mulighed for at gøre indsigelse, så du i nogle situationer kan få dine penge retur.

Find den nærmeste hæveautomat
Hæveautomater
Læs mere
Læs mere her
Hævegrænser og priser
Læs mere
Har du forsikringen i orden?
Forsikring
Læs mere

Hver måned trækker vi lod om et gavekort på en biograftur for 2

Tilmeld dig nyhedsbrevet

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen. Vi skriver om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter.

 • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os