Større tekst
- 100% +
Læs op

Minimer kursrisikoen

Valutakonto og valutalån

Hvis din virksomhed har regelmæssig samhandel med udlandet og derfor ofte modtager betalinger i fremmed valuta, kan et valutalån minimere kursrisikoen og dermed sikre stabile indtægter.

Et valutalån optages i den valuta, virksomheden har behov for, og du opnår en kurssikring ved at have indtægter og lån i samme valuta. Valutalånet er med variabel rente. Et valutalån kræver en kreditvurdering af Middelfart Sparekasse. Tilknyttes en kreditfacilitet uden, der er nogen indbetalinger i den pågældende valuta, skal man være opmærksom på valutarisikoen ved en stigende restgæld som følge af en stigning i valutaen.

Book møde Ring mig op

Valutakonto i Middelfart Sparekasse

En valutakonto er en almindelig konto, der føres i fremmed valuta. Kontoen kan oprettes i gængse valutaer dvs. primært EUR, USD, SEK & NOK. Samlet kan en valutakonto i Middelfart Sparekasse give et bedre overblik og økonomi i virksomhedens samhandel med udlandet.

Saldoen på en valutakonto er ”elektroniske” penge, og det betyder, at der ikke kan indsættes eller hæves kontanter via kassen på disse konti. Kontantvaluta skal derfor afregnes via den løbende konto i danske kroner enten som en transaktion i afdelingen eller via pengeautomaten.

 Fordele ved valutakonto

  • Overblik over virksomhedens valutaflow, og en billig håndtering heraf
  • Mulighed for at matche ind- og udbetalingerne, samt opsamling af indbetalinger og dermed besparelse af vekselomkostninger
  • Nem og billig valutasikring af samhandel med udlandet (ind og udbetalinger i samme valuta)
  • Via netbanken kan der disponeres over valutakonti, og jf. nedenstående fakta kan der overføres imellem valutakonti og løbende konti i DKK.

Har du brug for en valutakonto eller et valutalån?

Kontakt din rådgiver, hvis du vil høre mere om dine muligheder.

Book møde Ring mig op
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os