Større tekst
- 100% +
Læs op

Hvornår kan det betale sig at lægge lån om?

Låneomlægning

Ved at lægge lån om – dvs. skifte dit eksisterende realkreditlån – kan du måske reducere din ydelse eller din restgæld. Men på trods af de lave renter er det ikke altid, det kan betale sig at lægge lån om.

Overvejer du at lægge lån om, eller er du i tvivl om, om det kan betale sig, er du altid velkommen til at kontakte os.

Book møde Ring mig op

Hvorfor lægge lån om?

Der kan være forskellige grunde til at lægge lån om – måske kan du se en økonomisk gevinst ved at skifte dit lån, eller måske har dine økonomiske behov ændret sig. Det kan også være, at du vil fremtidssikre din økonomi og din friværdi ved at vælge et fastforrentet lån frem for et variabelt.

Vil du afdrage mere på dit lån, kan du:

  • Skifte fra et lån med afdragsfrihed til et lån med afdrag
  • Oprette et nyt lån med kortere løbetid.

Har du brug for luft i din daglige økonomi, kan du:

  • Skifte til et lån med fleksibel rente
  • Oprette et nyt lån med længere løbetid
  • Skifte til et afdragsfrit lån.

Hvornår kan det betale sig at lægge et fastforrentet lån om?

Der findes et par tommelfingerregler for, hvornår det kan være en god ide at lægge lån om:

  • Renten, som du konverterer til, skal være minimum 1 procentpoint højere eller lavere end renten på dit nuværende lån
  • Din restgæld bør være mindst 500.000 kroner.

Lægger du om til et lån med en højere rente, betaler du også en højere ydelse, men du skærer noget af restgælden af dit realkreditlån. Lægger du i stedet om til et lån med en lavere rente, betaler du en lavere ydelse, men får oftest en lidt større restgæld.

Se Totalkredits kurser

Deadlines for at lægge lån om

Du kan egentlig lægge lån om, når det passer dig. Der er fire, faste årlige deadlines for opsigelse af et fastforrentet realkreditlån. Ved disse deadlines kan du opsige dit realkreditlån til kurs 100 til næste termin og reducere omkostningerne ved indfrielse.

De fire deadlines for at lægge lån om er 31. januar, 30. april, 31. juli og 31. oktober, og din rådgiver skal have din opsigelse inden kl. 16:00 på den sidste bankdag, før opsigelsesfristen udløber. Hvis en af disse dage falder på en lørdag, søndag eller helligdag, flyttes opsigelsesfristen til sidste bankdag inden.

Overvejer du at lægge lån om?

At lægge lån om kan være kompliceret, og meget afhænger af lige netop din situation, så går du med overvejelser omkring at lægge lån om, er du altid velkommen til at kontakte din rådgiver.

Book møde Ring mig op

Hver måned trækker vi lod om et gavekort på en biograftur for 2

Tilmeld dig nyhedsbrevet

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen. Vi skriver om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os