Større tekst
- 100% +
Læs op

Energirenovering af dit hus

Har du købt et nyt hus? Skal du bygge til? Eller planlægger du at renovere dit hjem? Så er det måske oplagt for dig at lave en energirenovering, som både kan mindske dit årlige energiforbrug og din CO2-udledning.

Det kan være alt fra forbedring af dit indeklima eller omstilling til grøn energi til at få udskiftet oliefyret i kælderen til en mere energivenlig varmekilde. Med en energiberegning får du en liste over forskellige muligheder for energirenovering, du kan lave i netop dit hjem.

Hvis du endnu ikke har lavet en energiberegning, så besøg Energiberegneren og få en vejledende beregning på, hvor meget du kan spare.

Prøv Totalkredits energiberegner og se, hvad du kan spare med en energirenovering

Seks fordele ved at energirenovere:

1. Typisk lavere varmeregning
2. Sundere og mere behageligt indeklima
3. Kan øge boligens værdi
4. Mindre påvirket af stigende energipriser
5. Kan forbedre boligens energimærke
6. Lavere CO2-udledning.

Overvej energirenovering når du:

 • Køber eller sælger
 • Bygger om eller til
 • Skifter fx tag eller vinduer
 • Renoverer fx køkken eller bad
 • Skifter varmeanlæg
 • Gør hjemmet mere handikapvenligt.

De næste skridt efter energiberegningen

Når du bruger Energiberegneren, får du forslag til forskellige energirenoveringer i dit hjem. Der vil være både forslag til lidt mindre projekter og de større. Din energiberegning er inspiration til at tage næste skridt, og her er fire forslag til, hvad du nu kan gøre:

 • Med et Energitjek kommer du godt fra start. Du får besøg af en uvildig energikonsulent, der gennemgår dit hus. Konsulenten giver dig et konkret overblik og hjælp til at prioritere dine energitiltag og vedligeholdelse af dit hus.

  Som kunde af Middelfart Sparekasse og Totalkredit kan du få tilskud på 2.000 kr. så et Energitjek koster 1.495 kr.

  Læs mere om Energitjek her

 • Hvis du har behov for at vide, hvordan processen præcis skal forløbe, hvor lang tid det tager, og hvad det kræver, så kan du som det første kontakte en håndværker. Du kan drøfte din situation med håndværkeren over telefonen, eller du kan få håndværkere til at komme ud og se på din bolig.

  Her kan du vise håndværkeren din energiberegning, som på den måde kan få indblik i dine overvejelser og vejlede dig om konkrete tiltag.

 • Du er sikkert ikke den eneste i dit netværk, der har gået med tanker om en energirenovering. Ofte har din nabo, din kollega eller dine forældre været igennem processen og har gode erfaringer, du kan drage nytte af.

  Du kan med fordel vise dem din energiberegning og få nogle gode råd. Det er en nem og hurtig måde at komme i gang.

 • Din rådgiver her i Middelfart Sparekasse kan hjælpe dig med dine indledende tanker om, hvordan du kommer i mål med din energirenovering på den økonomiske front.

  Vi kan også vejlede dig om lånemuligheder og friværdi.

Sæt din energirenovering i gang

Der findes ikke én måde at foretage energirenoveringer på. Der findes mange. For en energirenovering er et personligt projekt, som du bør tilrettelægge ud fra dine egne behov. Hvis du allerede har lavet en energiberegning, kan du betragte den som indledende inspiration. Inspiration til samtaler med din familie, dit netværk, en håndværker og dit pengeinstitut. Men du bestemmer selv, hvordan forløbet skal være. Ikke alle forløb er ens, men vi har sammensat en tjekliste over de forskellige led i processen:

 • Lav energiberegning og undersøg dine muligheder
 • Kontakt en håndværker, og tag en snak om mulige løsninger
 • Involver dit pengeinstitut allerede nu, hvis du vil undersøge dine økonomiske muligheder
 • Søg råd hos dit netværk og spørg ind til anbefalinger
 • Indhent evt. tilbud fra forskellige håndværkere
 • Planlæg økonomien endeligt med dit pengeinstitut
 • Søg energitilskud og eventuelle tilladelser, som energirenoveringen kræver
 • Begynd energirenoveringen
 • Søg håndværkerfradrag.

Finansiering af energirenovering

Mange boligejere overvejer at låne i boligen pga. det lave renteniveau. Finansieringen af dine energiforbedringer har betydning for, hvor meget du reelt sparer om måneden, indtil du har betalt lånet ud.

Din rådgiver er ikke energikonsulent, og derfor kan din rådgiver normalt ikke vurdere, hvilken energirenovering der er bedst for dit hus. Din rådgiver kan til gengæld hjælpe dig med at finde den helt rigtige finansiering og guide dig videre.

Kontakt derfor din rådgiver med beregningen fra Energiberegneren, eller hvis du ønsker en uforpligtende samtale om finansiering af energirenoveringer.

Book møde Ring mig op

Hver måned trækker vi lod om et gavekort på en biograftur for 2

Tilmeld dig nyhedsbrevet

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen. Vi skriver om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter.

 • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os