Større tekst
- 100% +
Læs op

Arbejdsløs

Skulle du være uheldig at blive arbejdsløs, så er vi altid klar til at hjælpe dig.

Står du pludselig uden arbejde, kan det selvfølgelig være svært at få pengene til at række, men det kan bl.a. påvirke dine pension og forsikringer. Ofte er livsforsikring og forsikring mod tab af erhvervsevne knyttet til din pensionsopsparing, og indbetaler du ikke længere på pensionsopsparingen, når du er arbejdsløs, dækker forsikringerne ikke længere.

Du er altid velkommen til at kontakte din rådgiver, hvis du bliver arbejdsløs. Så kan I sammen tage en snak om situationen, få overblik over din økonomi og tilpasse budgettet.

Book møde

Gode råd til din økonomi

  • Bliver du arbejdsløs, så start med at gå dit forbrug og budget igennem. Kig fx dit kontoudtog for de seneste måneder igennem i netbank, så du kan få overblik over de udgifter, du måske kan skære ned eller helt væk. Er der måske nogle abonnementer, streamningtjenester eller to-go-kaffe, du kan undvære? Måske skal du også bruge mindre på transportudgifter og tøj til jobbet, mens du er arbejdsløs.

  • Har du lån i banken til fx hus eller bil, og mangler du luft i budgettet, efter du blev arbejdsløs? Så tag endelig en snak med din rådgiver, så kan I se på om det er en mulighed at forlænge lånetiden på dine lån, så du betaler en lavere månedlig ydelse, eller få ydelsesfritagelse i et par måneder.

    Du kan også kigge på mulighederne for at lægge realkreditlånet på huset om, så du måske kan få afdragsfrihed eller få en lavere termin.

  • Kommer du på dagpenge eller kontanthjælp, så ret indkomsten på din forskudsopgørelse. Plejede du også at få kørselsfradrag for din transport til og fra arbejde, så husk også at tilpasse beløbet på din forskudsopgørelse.

  • Har du måske en opsparing, du kan trække på, når du er arbejdsløs? Eller måske værdipapirer?

    Overvej også om skal sælge bilen, eller har andet liggende, der kunne indbringe lidt ekstra penge. Så kan du klare oprydningen og budgettet på én gang.

Forbered dig på dårlige tider, når det går godt

Vi har samlet et par råd til, hvad du kan gør, når du er i arbejde, som gør det lidt lettere for dig, hvis du kommer i en situation, hvor du bliver arbejdsløs.

Økonomiforsikring

Tegn evt. en forsikring mod arbejdsløshed, så kan du få suppleret dine dagpenge med op til 32.000 kroner pr. måned i en periode, hvis du er dagpengeberettiget.

Læs mere om økonomiforsikring

A-kasse

Meld dig ind i en A-kasse, så du kan få dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Husk at melde dig ind i god tid – du skal bl.a. have været medlem af en A-kasse mindst et år, inden du er dagpengeberettiget. Hvor meget du kan få udbetalt, hvis du bliver arbejdsløs, afhænger af din indkomst de seneste to år og hvor mange timer, du har arbejdet.

Start en opsparing

Hvis du har mulighed for det, så spar op. Så har du altid en buffer at trække på, hvis du mister dit job – eller bare til uforudsete udgifter i det hele taget.

Du er altid velkommen til at kontakte os

Vil du gerne have et par ekstra øjne på din økonomi, eller hjælp til at tilpasse din økonomi, hvis du er blevet arbejdsløs, er du altid velkommen til at kontakte din rådgiver.

Ring mig op Book møde

Hver måned trækker vi lod om et gavekort på en biograftur for 2

Tilmeld dig nyhedsbrevet

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen. Vi skriver om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os