Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Som boligejer kan tiden, der bruges ved løbende at holde øje med obligationskurserne på boliglån, være givet godt ud.

Kursen på et fastforrentet boliglån har de seneste dage udviklet sig ganske gunstigt. 2,5 %-lånet nærmer sig kurs 100, hvilket betyder, at det ikke længere kan handles. Det betyder også, at kursen på et lån med en fast rente på 2 procent igen er ved at være attraktiv.

“Det er et rigtigt godt tilbud til boligejere at finansiere sit hus til en fast rente på 2 % i 30 år. Den gennemsnitlige rente på et F1-lån har siden 2002 været 2,4 procent, så også i det lys er en fast rente på 2 procent meget attraktiv. Samtidig kan husejere, der går fra variabelt til fastforrentet lån se frem til en billigere bidragssats, hvilket også betyder noget for den samlede boligøkonomi,” siger Kim Northoff Jensen, boligchef i Middelfart Sparekasse.

Fastforrentede lån kan også lægges om

Med rentefaldet opstår der også muligheder for boligejere, som allerede i dag har et fastforrentet lån.

“Som tommelfingerregel bliver en omlægning interessant for alle lånere med en fast rente på 3,5 procent og derover. Det afhænger af restløbetid og restgæld på lånet, om det kan betale sig at lægge om, men det er spørgsmål, som den personlige rådgiver gerne hjælper med at finde svar på,” siger Kim Northoff Jensen.

De seneste dages rentefald skyldes en kombination af skuffende jobtal fra USA samt uroen omkring den britiske folkeafstemning om fortsat medlemskab af EU. Et britisk nej kan medføre faldende renter, mens et ja formentlig vil have den modsatte effekt. Og da meningsmålingerne viser dødt løb frem mod valget torsdag den 23. juni, kan der hurtigt opstå forandringer i kurserne på danske boliglån.

“Derfor kan det være en god idé at kurssikre sit lån, så man undgår ubehagelige overraskelser i kursudviklingen,” anbefaler Kim Northoff Jensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her