Større tekst
- 100% +
Læs op

”Intet regneark passer til os”

12. april 2024

Kvalitet er i højsædet hos Høj Nordic Marine Contractor A/S, som blev stiftet i 1958 og med base i Horsens sørger for infrastruktur på vandet – det begyndte egentlig med stenfiskeri, men meget er sket siden.

Strittede imod

Dengang Søren Høj var dreng, var han ofte med sin far på vandet, hvor de blandt andet fiskede sten, som blev brugt til byggeri, moler og lignende.

Den yngre udgave af Søren havde ingen ambitioner om at blive en del af den virksomhed, som i dag bærer navnet Høj Nordic Marine Contractor A/S – han kiggede bevidst andre veje.

Søren strittede imod længe, men siden 2001 har han ejet familievirksomheden sammen med sine to brødre, Henrik og Jens Erik, og der er sket meget, siden deres far, den uddannede dykker Erik Høj, grundlagde det, som mange store aktører på markedet vender sig imod, når de ønsker kvalitet på vandet.

For det er det, de laver – infrastruktur på vandet – og som Søren og Michael forklarer, kan virksomheden sammenlignes med en entreprenør, der arbejder på landjorden.

– Vi laver også entreprenørarbejde – men på og i vandet.

Michael Normann vendte for to år siden tilbage til Høj Nordic Marine Contractor A/S, og den administrerende direktør står i spidsen for 55 ansatte.

Holder sig skarp

Han har selskab af administrerende direktør Michael Normann, som for to år siden vendte tilbage til den virksomhed, han også var en del af mellem 1995 og 2000, og det er ham, der står i spidsen for en sikring af en kompromisløs kvalitetsstyring. Blandt meget andet.

– Vi samarbejder med store både danske og internationale aktører inden for havne- og vandbygning samt offshore vind, og de har høje krav til arbejdsmiljø, sikkerhed og ikke mindst dokumentation, hvilket i høj grad er med til at holde os skarpe på den del, fortæller Michael Normann.

Han leder en virksomhed med 55 ansatte, som primært opererer i Nordeuropa, hvor Høj Nordic Marine Contractor A/S i årtier har været kendt for kvalitet og ordentlighed, og det er præcis det samme, ejerne og ledelsen forlanger af det pengeinstitut, de samarbejder med.

Siden sommeren 2021 har det været Middelfart Sparekasse, hvilket kan kædes direkte sammen med Ole Dall Frandsen, der er erhvervsrådgiver i Hedensted-afdelingen.

Han har vores ryg

– Vi får jævnligt forespørgsler fra pengeinstitutter, men vi er en meget speciel virksomhed. Intet regneark passer til os, vi er en kapitaltung samarbejdspartner, og økonomisk oplever vi store udsving i løbet af et år. Alt det ved og forstår Ole, forklarer Søren Høj.

Både han og Michael Normann nævner fleksibilitet og kort reaktionstid som vigtige ingredienser for dem i samarbejdet med Middelfart Sparekasse, og de føler sig rolige i samarbejdet med Ole Dall Frandsen.

– Fordi vi på mange måder er en atypisk virksomhed, kan det være svært for udenforstående at forstå det, vi laver, men vi har en klar fornemmelse af, at Ole har vores ryg, når han internt i sparekassen ”fører vores sag”, lyder det samstemmende fra Søren og Michael.

Selvfølgelig vil duoen gerne have højere renter på indlån, mens renterne på udlån og leasing gerne må gå den modsatte vej, som de smilende siger.

– Måske det kommer efter denne historie, siger Michael Normann med glimt i øjet.

MS Camilla Høj er det største skib hos Høj Nordic Marine Contractor A/S.

Gæld skal væk hurtigt

Han peger på et billede på væggen.

På billedet ser man et af virksomhedens skibe på vandet, og de skal helst være i gang, når de er på vandet, pointerer direktøren.

– Det er rasende dyrt, hvis de ligger stille, siger han, mens Søren Høj supplerer:

– Det er også vigtigt for os at afvikle gæld forholdsvis hurtigt, da vores materiel dagligt er udsat for et stort slid, og nye fartøjer og gravemaskiner er ikke gratis, lyder det fra Søren Høj, som i lighed med Michael Normann udtrykker tilfredshed med, at virksomheden i dag er gået fra køb til leasing.

– Det giver en anden ro for os til at drifte og udvikle vores virksomhed, og i den proces er Ole en vigtig samarbejdspartner for os, understreger de begge.

Høj Nordic Marine Contractor A/S
 • Stiftet i 1958 af Erik Høj
 • I dag består ejerskabet af sønnerne Søren, Henrik og Jens Erik
 • Hovedsædet er placeret i Horsens
 • Medejer af et datterselskab i Tyskland
 • Virksomheden tilbyder blandt andet havne- og vandbygning
 • De involverer sig også i offshore vindprojekter
 • Klimaprojekter er ligeledes en del af det, virksomheden tilbyder
 • Der er 55 ansatte
 • Flåden består af ni fartøjer
 • Markedsområdet er Nordeuropa
 • Virksomhedens arbejde understøtter fire verdensmål (7, 11, 13 og 14)
 • Læs mere på https://hojmarine.com/da/
Familievirksomhed i Silkeborg
Bakker op om lokale projekter
Læs mere
Prisen er ikke afgørende
Relationer og hurtige beslutninger
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os