Større tekst
- 100% +
Læs op

Fordele og regler

Forældrekøb

Overvejer du forældrekøb? Det kan være både svært og dyrt at finde en god bolig, når man er studerende og skal flytte i egen bolig, så forældrekøb kan være en stor hjælp.

Du kan hjælpe dit barn godt på vej ved at køb en bolig, som du kan leje ud til dit barn – og samtidig kan du gøre en god investering, hvis du er heldig.

Book møde Ring mig op

Hvad er forældrekøb

Forældrekøb er, når du som forælder køber en bolig, som du fx lejer ud til dit barn. Du kan også købe en bolig og leje den ud til dit barnebarn, din nevø eller niece – der er intet krav om familierelationer.

Fordelene ved at købe en bolig til dit barn er bl.a.:

  • Barnet får en bedre bolig end fx et kollegieværelse eller en dele-lejlighed
  • Barnet får en billigere husleje
  • Barnet kan få boligsikring

Er forældrekøb en god ide?

Din fordel ved forældrekøb er, at du forhåbentlig kan sælge boligen igen på et senere tidspunkt med gevinst. Samtidig giver du dit barn en stort hjælp med en god bolig og en billigere husleje under fx studietiden.

Renten er også lav i øjeblikket, så det er billigt at låne til boligkøbet.

Boligpriserne går dog op og ned, og det er umuligt at spå om fremtiden, så du kan også risikere at sælge boligen med tab.

Skat og forældrekøb

Skattereglerne er sådan, at forældrene skal betale skat af markedslejen. Det vil sige den leje, som kan opnås, hvis boligen blev lejet ud til en fremmed. Dette gælder også, selvom forældrene rent faktisk kræver en mindre leje af deres barn.

Forældrene kan vælge mellem tre forskellige modeller ift. beskatning af udlejningen: de almindelige skatteregler, kapitalafkastordning eller virksomhedsordning. Du bør altid lade dig rådgive af en revisor i forhold til hvilken model du skal vælge

Husk at hvis du senere sælger boligen med gevinst, skal du betale skat af gevinsten. Men sælger du boligen med tab, kan du ikke trække tabet fra.

Finansiering af forældrekøb

Du kan finansiere boligen med fx et realkreditlån og/eller et boliglån. Eller måske har du friværdi eller opsparing, som du kan bruge til forældrekøb.

Din rådgiver kan altid hjælpe dig med at regne på mulighederne og give dig et godt overblik.

Læs mere hos skat.dk

Snak om forældrekøb med din rådgiver

Overvejer du forældrekøb eller har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte din rådgiver

Book møde Ring mig op
Læs mere
Et af de billigste lån på markedet
Læs mere
Læs mere
Vi hjælper dig gennem boligkøbet
Læs mere

Hver måned trækker vi lod om et gavekort på en biograftur for 2

Tilmeld dig nyhedsbrevet

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen. Vi skriver om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os