Større tekst
- 100% +
Læs op

Gode råd til konfirmanden

23. april 2024

Uanset om man bliver konfirmeret eller nonfirmeret, modtager de fleste unge en del penge i gave.

I dag bliver festens hovedperson i gennemsnit cirka 20.000 kroner rigere på en enkelt dag, og derfor kan det være en god idé at tale om, hvad der skal ske med de mange penge.

Fik ben at gå på

En lille rundspørge blandt medarbejdere i Middelfart Sparekasse kommer med to klare konklusioner – de færreste kan huske, hvor mange penge de fik, men de kan huske, at pengene hurtigt fik ben at gå på.

– Jeg mener, jeg fik omkring 10.000 kroner, fortæller IT-konsulent Mathias Keller Studskjær, der ikke tøver længe med at svare på, hvad pengene blev brugt på:

– En computer, lyder det fra 24-årige Mathias Keller Studskjær.

Håndskrevet gaveliste

Tina Jakupovic Thomsen, som arbejder i økonomiafdelingen, får lynhurtigt med hjælp fra datteren fremskaffet et foto af den håndskrevne gaveliste, hun lavede først i 1990’erne, hvor hun blev konfirmeret.

– Se, jeg fik 6.900 kroner, fortæller hun og peger på den øverste linje på gavelisten.

– Jeg troede egentlig, at jeg fik et stereoanlæg, men det kan jeg se, at jeg ikke fik. Det er nok det, en stor del af mine konfirmationspenge gik til så. Jeg havde i hvert fald det der racksystem med pladespiller på toppen, siger hun smilende.

Andre muligheder end forbrug

Der findes dog alternativer til at brænde pengene af med det samme – for eksempel kan det være en mulighed at sætte pengene ind på en opsparing, som der findes mange forskellige af – den største forskel på dem er, hvor længe pengene er låst.

Invester pengene

Hvis en konfirmand står med mange penge, er det en overvejelse værd, om pengene skal investeres. Den model giver typisk et højere afkast på længere sigt, end hvis pengene står på en konto. Det kan være attraktivt, hvis man ikke har brug for pengene her og nu.

Vil du vide mere?

Vil du vide om mulighederne og få gode råd til, hvordan I anbringer pengene, er du altid velkommen til at tage en uforpligtende snak med din rådgiver.

Book møde Ring mig op
Så meget må du give skattefrit i gave i 2024
Ubegrænset  74.100 kroner 25.900 kroner 0 kroner
  • Ægtefælle
  • Børn, stedbørn og børnebørn
  • Samlevende, der har boet sammen i min. to år
  • Forældre
  • Bedsteforældre
  • Stedforældre
  • Enke eller enkemand til dit barn
  • Svigerbørn
  • Stedbørn ægtefæller
Søskende

Søskendes børn og børnebørn

Svigerforældre

Ubeslægtede

Hvad kan din opsparing blive værd?

Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os