Større tekst
- 100% +
Læs op

Relationer, gensidig tillid og god mørtel er fokuspunkterne

18. april 2024

Vejle Kalk- og Mørtelværk A/S blev i 2006 kunde hos Middelfart Sparekasse, og samarbejdet hviler på de samme værdier samt en lang og unik historie.

Voldsom udvikling

Engang i 2000 gik Henry Blach Bærentzen rundt sammen med den daværende bestyrelsesformand på pladsen ved Vejle Kalk- og Mørtelværk A/S – førstnævnte var netop ansat som administrerende direktør.

De sludrede lidt om, hvor mange bigballer der gik ud om året, og ifølge bestyrelsesformanden var tallet cirka 3.000 – et passende tal for behovet i markedet, forklarede han.

– Du skal nok ikke regne med, det vokser markant mere end det, lød det fra bestyrelsesformanden.

I dag sender Vejle Kalk- og Mørtelværk cirka 100.000 bigballer ud om året.

Én ting er afgørende

Henry Blach Bærentzen har overladt posten som administrerende direktør til Niels Bjerremand Hermansen, men førstnævnte er fortsat en uvurderlig del af virksomheden med sin enorme viden på ikke mindst produktionsdelen, og han er også årsagen til, at Middelfart Sparekasse i dag er samarbejdspartner.

– Vi stod i en situation, hvor vi skulle bruge et lån, som vores daværende pengeinstitut krævede, at vores aktionærer kautionerede for. Det ønskede jeg ikke, så derfor tog jeg kontakt til Middelfart Sparekasse og Jørgen Thomsen, som havde været min families rådgiver i en årrække, fortæller Henry Blach Bærentzen.

For ham er én ting afgørende, når der laves bankforretninger, og det er den personlige relation.

Vejle Kalk og Mørtel A/S har gennemgået en voldsom udvikling.

En vigtig tillægsgevinst

Niels Bjerremand Hermansen har det på samme måde, det gælder også i forhold til eksempelvis forsikringer, som han siger, men selvfølgelig er der en fare i, at relationen bliver for tæt og privat.

– Vi gør det ikke ofte, men selvfølgelig tryktester vi de engagementer, vi har, for vi ønsker naturligvis at have de bedst mulige aftaler, men det vigtigste for os er de personlige relationer og en udpræget grad af gensidig tillid, forklarer Niels Bjerremand Hermansen, der har det primære ansvar for salget.

Kemien og den gensidige tillid er på plads i forhold til Jørgen Thomsen, og der er også en væsentlig tillægsgevinst ifølge den administrerende direktør.

– Jørgens lokalkendskab er indgående, han kender os og byen, og han ved, hvad vi gerne vil. Det ser vi som en stor fordel.

Direktøren læste videre

Makkerparret, som i dag står i spidsen for Vejle Kalk- og Mørtelværk, virker som en homogen og stærk duo, hvor udviklingen af virksomheden altid står øverst på dagsordenen.

Der er gensidig tillid, krydret med godmodige drillerier, men respekten mellem dem er udtalt.

– Henrys viden i forhold til produkter og maskiner er uden for kategori, så vi holder fast i ham så længe som muligt, siger den administrerende direktør, mens Henry Blach Bærentzen kigger lettere forlegent ned i bordet.

– Denne virksomhed er som et barn for mig, men jeg er tryg ved at slippe tøjlerne en smule, når Niels er ved min side. Vi er gode sammen, og for eksempel var det en stor fordel at være to, da vi skulle købe nabogrunden, siger Henry Blach Bærentzen, som fortæller, at han er uddannet tømrer i sin tid.

– Ja, der valgte jeg jo at læse videre, siger Niels Bjerremand Hermansen med et skævt smil, mens han holder en kunstpause, inden han smider trumfen:

– Jeg er uddannet murer.

Specialiseret virksomhed
De er entreprenører på vandet
Læs mere
Book møde
Vil du have konstruktiv sparring?
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os