Større tekst
- 100% +
Læs op

Vi investerer i dig fra første arbejdsdag

Alexandra Krautwald møder – med hendes afdæmpede og på samme tid fandenivoldske facon – endnu en gang 22 unges: ”Ja, det er rigtigt. Det er sådan vi har det.”, da hun en onsdag eftermiddag i starten af marts holder et oplæg om ’unge generationer på arbejdsmarkedet’ på Fjeldsted Skov Kro. Her var Sparekassens yngre medarbejdere samlet til et to-dags-internat om, hvordan vi udvikler og fastholder en rigtig god arbejdsplads, hvor vi forstår de forskellige generationers behov – ikke mindst for ledelse.

”For os i Middelfart Sparekasse er det helt essentielt, at tid, uddannelse og penge investeret i medarbejderne både kommer medarbejderne og forretningen til gode. Det gælder for alle medarbejdere i Sparekassen, og det gælder naturligvis også medarbejdere i starten af deres karriere – de unge”, siger Helle Lund Gregersen, HR-direktør i Middelfart Sparekasse.

De unge bliver mødt med åbenhed og tillid 

Alle nye medarbejdere gennemgår Sparekassens alsidige onboarding-programmer og får løbende opfølgning og feedback, så de bliver trygge i de nye opgaver:

”Vi investerer yderligere i de unge med uddannelses- og udviklingsforløb og samler dem i forskellige netværk og fora, fx MS-akademi og Den Kompetente Rådgiver (DKR). DKR sætter fokus på den personlige udvikling, og det rykker i den grad ved de unge rådgivere”, udtaler HR-konsulent Michael Lindgaard Hedemann.

”Jeg har fået et tættere sammenhold med ligesindede rådgivere i samme aldersgruppe, som jeg kan sparre med. Det har været et trygt og åbent forum, hvor vi er kommet med det, vi hver især har, og det er blevet taget godt imod. Samtidig er jeg blevet skærpet på, hvem jeg er samt mine styrker og svagheder, og hvordan jeg kan bruge begge dele i min hverdag – både i forhold til mine kolleger og i dialogen med mine kunder,” siger Maria Gangelhoff Schäfer som er privatrådgiver i vores afdeling i Kolding.

I Sparekassen har vi igangsat et nyt projekt for vores yngre medarbejdere: ’projekt – de unge’. Her sætter vi fokus på at søge indsigt i de unge – for at kunne imødekomme deres ønsker til arbejdslivet, og hvordan de ønsker at blive ledet.

Uddannelser og netværk for de unge i Sparekassen
 • Den Kompetente Rådgiver – et personligt udviklingsforløb med fokus på, hvordan den unge rådgiver bedst muligt omsætter sin faglighed til værdi for kunderne
 • MS-akademi – et netværk for Sparekassens unge mennesker under uddannelse, hvor de kan sparre med hinanden og hjælpe hinanden ift. deres uddannelsesforløb
 • ”Projekt – de unge” – et nyt projekt, der handler om en høj grad af involvering og medbestemmelse i forhold til at høre dem og blive klogere på de unges ønsker til arbejdspladsen og den nærmeste leder.

Tre fokusområder

I Sparekassen er der ikke salgsmål for den enkelte rådgiver. Det handler mere om en personlig rådgivning, hvor rådgiveren tager afsæt i den enkelte kundes behov.

“Når der ikke er individuelle mål, er det afgørende, at rådgiver har en løbende forventningsafstemning med sin nærmeste leder, så der er klare rammer at arbejde ud fra. Og det har de unge i langt højere grad behov for, end vores ældre kolleger”, siger Helle Lund Gregersen, HR-direktør i Middelfart Sparekasse. 

Derfor er ’tættere på ledelsen’ et af de tre fokusområder og navnet på en arbejdsgruppe i det nye ungeprojekt. De to andre arbejdsgrupper er ’uddannelse og karriere’ og ’netværk’. 

Vi slutter, hvor vi startede – nemlig med ungeforsker Alexandra den onsdag eftermiddag i starten af marts på Fjeldsted Skov Kro. Mens solen diskret sneg sig ind i lokalet, afsluttede Alexandra sit levende og inddragende foredrag: ’Unge generationer på arbejde’. Her sænkede alle skuldrene da Alexandra bandt en meningsfuld sløjfe på hele unge-projektet, og satte de rigtige ord på de unges vilkår i et moderne arbejdsliv – nemlig, at de unge trives i den mangfoldighed, der er i Sparekassen på tværs af mange generationer. Vi lukker os ikke om os selv, fordi der trods alt, er mere der forener end adskiller os mennesker – uanset alder.

Hvad er GAIS, og hvordan ligger de unge i Sparekassen i målingen?

GAIS står for God Arbejdslyst Indeks Score og består af syv faktorer, som beskriver størstedelen (78 %) af de elementer, som påvirker arbejdslysten.  

Som en del af vores fokus på arbejdsglæde og trivsel anvender vi GAIS til at måle arbejdslysten samtidig med, at det giver os nye redskaber til at højne trivslen. Seneste måling viser disse resultater:

 • Samlet arbejdslyst 82 %
 • Medbestemmelse 81 %
 • Mestring 83 %
 • Ledelse 88 %
 • Balance 83 %
 • Mening 79 %
 • Resultater 82 %
 • Kolleger 92 %
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os