Print Friendly, PDF & Email
Share Button

En ændring i skattereglerne betyder, at du skal træffe nogle vigtige pensionsvalg i 2014. Skattereformen ændrer nemlig på reglerne for kapitalpensionen og introducerer en ny ordning “aldersopsparing”.

Fradraget forsvinder

Fra 2013 har det ikke været muligt at få fradrag for indbetalinger på kapitalpensionen.

Som et godt alternativ til din fremtidige opsparing, anbefaler vi, at du omlægger din kapitalpension til aldersopsparing og fortsætter dine indbetalinger her.

Den optimale pensionsopsparing afhænger af en lang række individuelle forhold og det kan derfor være en rigtig god investering at tage et møde med din rådgiver og få gennemgået alle de brikker, der bidrager til din pension.

Kan det betale sig?

Det er en udbredt misforståelse, at der kun er småpenge at hente ved at lave sin kapitalpension om til en aldersopsparing. Hvis udgangspunktet er en kapitalpension på 100.000 kr. der laves om til en aldersopsparing, slipper man med at betale 37,3 % i skat. Venter du til 2015 med at ændre din ordning er afgiften 40 %. Du sparer altså 2.700 kr. ved at omlægge nu.

Hvis du ikke gør noget, fortsætter kapitalpensionen uændret frem til pensionsalderen – du kan bare ikke indbetale på kontoen længere.

Fordele ved aldersopsparing:

  • Afkastet på din aldersopsparing bliver kun beskattet med 15,3 % årligt
  • Opsparingen kan udbetales den dag du går på pension
  • Udbetalingen kan ske på en gang eller ad flere gange
  • Du kan fortsat indbetale på aldersopsparingen – selv om du har fået en udbetaling
  • Udbetaling fra aldersopsparing bliver ikke modregnet i folkepensionen

Læs mere om aldersopsparing – klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her