Middelfart Sparekasse, halvårsregnskab 2017
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Vi kan nu præsentere vores halvårsregnskab 2017. Med et overskud før skat på 74,2 mio. kr. på koncernniveau – dvs. inklusiv vores ejerandele i bl.a. NEM Forsikring og Leasing Fyn – kan vi se tilbage til det regnskabsmæssigt bedste halvår i Sparekassens historie.

At det er et godt resultat, er ganske tydeligt, når det holdes op mod vores forventninger til hele 2017 ved årets indgang. Dengang forventede vi et overskud for hele året i størrelsesordenen 70 til 100 mio. kr.

Der er flere grunde til, at resultatet er så godt – og bedre end forventet. Først og fremmest tager vi fortsat imod mange nye kunder. I første halvår er nettokundetilgangen på 3.222, og få dage inde i juli rundede vi 70.000 kunder.

De mange nye kunder betyder flere forretninger og dermed flere indtægter. Det er i form af pensionsopsparinger, realkreditlån, investering osv.

Højere udlån, lavere renteindtægter

Regnskabet viser tydeligt, at vores kunder har gavn af det lave renteniveau. Siden 30. juni sidste år, er vores udlån steget med 14 procent. Men vores renteindtægter fra udlån er faktisk faldet en lille smule.

Udlånsvæksten viser, at vores kunder, både privatkunderne og erhvervskunderne, tror på fremtiden. Det er forudsætningen for at have lyst til at låne til nogle af de investeringer, der måske har været på pause under finanskrisen. Tidspunktet er da også rigtig velvalgt, da det er ganske billigt at låne penge i dag i forhold til for bare få år siden.

Indlånet fortsætter med at vokse

Selv om udlånet stiger, kan det ikke følge med indlånet. Det har nu passeret 8,5 mia. kr., hvilket betyder, at Sparekassen har et indlånsoverskud på 3,4 mia. kr.

Det er sund fornuft at lægge til side til hårdere tider, men det kan måske gøres lidt smartere end at have mange penge stående på en almindelig indlånskonto. På grund af de lave renter, er renten på en indlånskonto meget tæt på nul. Da inflationen er højere end indlånsrenten, bliver pengene på kontoen faktisk en anelse mindre værd år for år.

Et godt råd kunne være at tage en snak med din rådgiver, for måske kan der gøres noget andet. Det kan være, at du med fordel kan betale mere af på gæld, eller du kan måske investere en del af dit indestående. Begge dele giver dig en bedre udnyttelse af dit indestående.

Frihed til at gøre en forskel

Når vi er glade for halvårsregnskabet, er det ikke kun fordi, vi gerne vil tjene penge. Det er nødvendigt for at fremtidssikre Sparekassen og dermed forudsætningen for, at vi kan arbejde for at gøre en positiv forskel, hvor vi har afdelinger.

Hvert år sender vi mindst 7,5 mio. kr. af vores overskud ud at arbejde i samfundet. Det er i form af sponsorater og anden støtte til foreninger og kulturinstitutioner i vores markedsområde, legater til unge studerende, støtte til Danske Hospitalsklovne, sponsorater af unge talenter og enkelte sponsorater af eliteidrætsfolk. Hvis du har et godt formål, som vi måske kan støtte, kan du søge på midspar.dk/vistotter

Dyk ned i regnskabet

Hvis du har lyst, kan du læse hele vores halvårsrapport ved at følge dette link: midspar.dk/halvaarsrapport-2017. Du kan også læse den pressemeddelelse, vi har sendt ud omkring halvårsregnskabet.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.