Halvårsregnskab 2016
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Med et overskud på 57,9 mio. kr. før skat på koncernniveau kan Middelfart Sparekasse præsentere et meget tilfredsstillende halvårsregnskab. Overskuddet er 39 procent højere end i første halvår 2015.

Der er flere årsager til det gode resultat. Nedskrivningerne er på et meget lavt niveau, og så kan Sparekassen notere en pæn vækst i udlånet på 5,5 procent.

“Den generelle tendens er fortsat, at kunderne prioriterer at spare op og nedbringe gæld frem for at foretage nye investeringer. Det kan der være meget sund fornuft i, men for os betyder det også, at indlånsoverskuddet vokser og vokser. Da vi skal betale negativ rente af vores indestående i Nationalbanken, er det positivt, at vi lykkes med at øge vores udlån. Vi har likviditeten til det, og mange kunder – både privat- og erhvervskunder – har økonomien til det”, siger Martin Baltser, adm. direktør i Middelfart Sparekasse.

I takt med at udlånet stiger, er der også fremgang i netto rente- og gebyrindtægterne, som er på 229,6 mio. kr. i første halvår 2016 mod 223 mio. kr. i samme periode sidste år. Dog kan renteindtægterne ikke følge stigningen i udlånet.

– At stigningen i indtægterne er mere begrænset skyldes det faldende renteniveau og konkurrencen i branchen, forklarer Martin Baltser.

Mange nye kunder

En væsentlig årsag til væksten i udlånet er, at kunderne fortsætter med at vælge Sparekassen til. I årets første seks måneder har Sparekassen netto budt over 2.600 nye kunder velkommen. Dermed har antallet af kunder passeret 64.000.

“En del skyldes naturligvis tilgang af kunder i vores nyeste afdelinger i Aarhus, Esbjerg, Hørning og Svendborg. Men det er glædeligt at se, at også de øvrige afdelinger får flere og flere kunder. Vi tror på, at Sparekassens stærke brand omkring vores arbejde med kunde- og medarbejdertilfredshed er en væsentlig årsag til, at så mange nye kunder vælger os til”, siger Martin Baltser.

Et solidt pengeinstitut

Middelfart Sparekasses egenkapital er opgjort til 949,2 mio. kr. pr. 30. juni 2016. Stigningen fra 907 mio. kr. ved årets indgang skyldes først og fremmest halvårets overskud på 44,8 mio. kr. efter skat, men det er også et udtryk for, at flere kunder tegner garantkapital i Middelfart Sparekasse.

“Vi ser meget gerne, at kunderne bliver garanter. Det styrker forholdet mellem Sparekassen og kunden, og med en forventet forrentning på 3,5 procent i 2016 ser kunderne det også som et attraktivt sted at placere en sum penge. Samtidig viser det, at kunderne anser Sparekassen for at være et solidt pengeinstitut, da garantkapital er ansvarlig kapital”, siger Martin Baltser.

Nøgletallene for Sparekassen viser da også, at det økonomiske fundament er stærkt. Kapitalprocenten er 14,5 mod et  solvensbehov på 8,7 procent. Likviditetsoverdækningen er på 223 procent, hvor Finanstilsynets minimumskrav i Tilsynsdiamanten er 50 procent.

– Tallene viser, at der er rum til at følge Sparekassens strategi om øget vækst, siger Martin Baltser.

Forventninger opjusteres

Efter det stærke halvårsresultat har Sparekassens bestyrelse og direktion besluttet at opjustere forventningerne til 2016. Ved årets start var forventningen et overskud mellem 70 og 100 mio. kr. før skat. Nu er forventningen et overskud før skat på koncernniveau på mellem 90 og 110 mio. kr.

“Vi har valgt, at 2016 er et år, hvor vi har fokus på økonomisk konsolidering og vækst i de eksisterende rammer. Derfor forventer vi, at de positive takter fra første halvår kan bibeholdes over hele året”, siger Martin Baltser.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.