Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Der blev regnet på opsparing, renter og lagt budgetter, da privatøkonomi indtog skoleskemaet på Bøgballe Friskole og på mere end 300 andre folkeskoler i Pengeuge 2015IMG_1099 den 9.-13. marts.

Den normale undervisning blev afløst af gæsterådgivere i privatøkonomi, da Finansrådet havde arrangeret Pengeuge for landets 7.-8. folkeskoleklasser. Konceptet blev lanceret i 2014 og fik så gode tilbagemeldinger og stor succes, at det blev gentaget i år.

Pengeuge er et tiltag, der skal styrke landets unge i at træffe sunde økonomiske beslutninger. Sidste år deltog 40 skoler, og i år er antallet over 300.

Flere unge mangler økonomisk forståelse

Nye tal fra en undersøgelse foretaget af Finansrådet viser, at 52 procent af alle unge mellem 15 og 24 år mangler den fundamentale forståelse for privatøkonomiske sammenhænge og forhold. Mange har svært ved at overskue, hvilke lån der er billigst, og det kan få fatale konsekvenser for de unges fremtid og deres økonomi, hvis de havner i en gældsfælde i en tidlig alder.

Pengeuge ligger i tråd med den nye skolereforms ambition om ”En åben skole”, der involverer lokalsamfundet i elevernes uddannelse. Undervisningsmaterialet, der både kan bruges i matematik og samfundsfag, er udarbejdet af Danmarks Matematikforening.

Rådgivere ud af vante rammer

Middelfart Sparekasse i Uldum var en af de afdelinger, der stillede rådgivere til rådighed. Onsdag den 11. marts rykkede privatkundechef Ulla Fogt Jensen og rådgiver Jan Juhl Kristensen ud af de vante rammer i filialen, da de var gæsteundervisere for 23 elever i 8.x på Bøgballe Friskole i Uldum.

– Det er jo sjovt at være med til, og det er fedt at se elevernes engagement og se, hvordan fokus på privatøkonomi hjælper på deres økonomiske bevidsthed. Det er en stor oplevelse at undervise de unge i privatøkonomi, og Pengeugen ligger i det hele taget helt naturligt op af vores forretningsområde og det samfundsansvar, som er en stor del af Sparekassens grundsten, udtaler Ulla.  

Dermed gav Ulla og Jan eleverne fra Bøgballe Friskole et skub i den rigtige retning ved at sætte fokus på centrale begreber som renter og budget og ikke mindst vigtigheden i allerede som ung at have et overblik over sine indtægter og udgifter.

Pengeugen i internationalt perspektiv

Den danske Pengeuge er inspireret af European Money Week, der samtidig finder sted i 22 europæiske lande. Målet er at løfte befolkningens finansielle forståelse og styrke enkeltpersoners evne til at træffe sunde finansielle beslutninger. Bag Pengeugen står landets pengeinstitutter, Danmarks Matematiklærerforening, Finansrådet, forbrugerrådet Tænk og Finansforbundet.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.