Unge medarbejdere kom ud på dybt vand
17. september 2024
MIDSPAR – godt på vej er et uddannelsesforløb for Middelfart Sparekasses unge medarbejdere, hvor fokus er rettet mod personlig udvikling. Uddannelsens ambition er at skabe de bedste forudsætninger for det fremtidige arbejdsliv for de unge, der blev testet maksimalt på første modul.
Rammerne var perfekte
Programmet for de tre dage fik deltagerne naturligvis – følgende oplysninger blev de beriget med ved ankomst:
- Tre meget
- Forskellige
- Dage
Det var det. Anden information var der ikke.
For nylig indledte 10 unge medarbejdere fra Middelfart Sparekasse, på tværs af jobfunktioner og afdelinger, et udviklingsforløb, der er skabt i samarbejde med Finanssektorens Uddannelsescenter, der havde sendt et stærkt og kompetent hold i byen i skikkelse af Lars Gabelgaard Madsen og Søren Oluf Gade.
Rammerne var noget af det fineste, Danmark har at byde på – Kyst- og Fjordcentret på kanten af Randers Fjord i idylliske Voer – og sensommeren besluttede sig for at omfavne de tre dage, hvor deltagernes ledere stødte til midt på andendagen.
Et stærkt hold
-Kan du ikke skrive, at lederne gik forrest, foreslog en af de unge grinende, da lederne kort efter ankomst gik ombord i den fornemme frokostbuffet, mens de unge pænt sad og ventede.
MIDSPAR – godt på vej er et ni måneders forløb med fokus på personlig udvikling, så nyuddannede elever og trainees får de bedste forudsætninger for deres fremtidige arbejdsliv, og HR-konsulent Michael Lindgaard Hedemann var imponeret over de unges tilgang til første modul, hvor der flere gange blev skubbet til deres grænser – både til vands og på land.
– De gjorde det fremragende, både individuelt og som hold. Motivationen var stor fra begyndelsen, og det var tydeligt, at de ville hinanden. De støttede og hjalp hinanden, når der var behov for det, så det var en udpræget fornøjelse at arbejde med gruppen, sagde Michael Lindgaard Hedemann.
En bredere uddannelse
Gruppen blev udsat for lidt af hvert, men meningen var og er ikke, at grænser skal brydes – der skal blot skubbes lidt til dem for at øge selvindsigten hos den enkelte.
– Det er ikke en uddannelse med fokus på det fag-faglige, og det er forrygende at opleve, hvordan alle byder ind, lød det begejstret fra Michael Lindgaard Hedemann, der også blev testet på vandet, hvor han, i lighed med de unge, lod sig droppe i fjorden fra en båd, da den sejlede hurtigst, ramte 22 knob, hvilket svarer til omkring 40 kilometer i timen.
Tidligere har uddannelsesforløbet været målrettet unge rådgivere, men i dag rammer det bredt på tværs af afdelinger og jobfunktioner i sparekassen.
– Ved at inddrage alle stabsfunktioner, gør vi uddannelsen bredere i forhold til personlig udvikling, og det handler naturligvis også om øget sammenhængskraft internt samt ikke mindst at styrke de unge medarbejderes tilknytning til Middelfart Sparekasse, fortæller HR-konsulenten.
Tilfredshed hos de unge
På første modul blev arbejdet med en personlig proaktiv plan skudt i gang, og der var også gode input fra kollegaerne Louise Evers Menne og Anders Bruun Lindhardt, der var igennem uddannelsen sidste år, og som Søren Oluf Gade sagde, kommer deltagerne og underviserne meget tæt på hinanden i løbet af de kommende ni måneder.
En lille stressfaktor var det for eksempel, at de unge aldrig vidste, hvad der ventede dem – på førstedagen skulle de også lave mad – men på andendagen var der glædelige nyheder efter dagens strabadser:
– I dag skal underviserne og lederne stå for maden, lød det blandt andet fra Carsten Enemark, der er centerleder på Kyst- og Fjordcentret.
Det skabte tilfredse nik hos de unge, der så frem til at nyde et par øl i ro og mag.
Indtil en enkelt tilføjelse til de unge fra Carsten Enemark:
– I har for resten ikke et sted at sove i aften, så I skal have rejst et par telte. Jeg er her en halv time endnu, så hvis jeg skal hjælpe, skal det snart være.
Man kan sagtens rejse et par telte, mens man drikker øl, blev de unge enige om.
Kort efter stod nattens logi knejsende på græsset.