Større tekst
- 100% +
Læs op

Vi går med i kampen mod ensomhed

5. maj 2022

Efter flere år som sponsor for March mod Ensomhed har Middelfart Sparekasse valgt at opruste og gå med hele vejen i kampen mod ensomhed.

Når Patrick Cakirli til sommer drager ud på sin 2.000 kilometer lange March mod Ensomhed, er konceptet, at han kun må gå, hvis han har nogen at følges med. Det har i al sin enkelthed vist sig at være så stærkt et signal, at tusindvis af danskere har gjort Patrick Cakirli følgeskab på de danske landeveje siden den første march i 2017.

Og nu får han også følgeskab af Middelfart Sparekasse, der efter tre år som sponsor nu bliver officiel samarbejdspartner på projektet.

Mere end 600.000 danskere er ensomme

– Det her projekt giver så meget mening for os som en sparekasse, der altid har taget et socialt ansvar. Vi støtter i forvejen organisationer som Ventilen og Broen, og vi har et samarbejde med Psykiatrifonden. Vores samfundsambition er at være til fælles bedste, og vi arbejder aktivt på at styrke foreningslivet og fællesskaber i vores lokalområder. Og når vi ved, at der er 600.000 ensomme voksne danskere, er vi nødt til at forholde os til, at der er mange mennesker, som står uden for fællesskaberne. For os er det to sider af samme sag, og vi tror på, at adgangen til fællesskaber for mange kan være en vej ud af ensomheden, siger Martin Baltser, adm. direktør for Middelfart Sparekasse.

Medarbejder med på march

Ideen til at støtte March mod Ensomhed kom fra sparekassemedarbejder Helle Holm, som blev opmærksom på projektet og besluttede sig for selv at gøre Patrick Cakirli selskab på turen.

– Jeg fik øjnene op for Patrick og March mod Ensomhed, fordi jeg har selv haft følelsen af at være ensom, da jeg var barn. Det har de fleste jo nok på et tidspunkt i livet, og derfor syntes jeg, at det var et vigtigt budskab, han forsøgte at komme ud med. Jeg tænkte, at han ikke skulle have lov at stå stille, så da ruten gik forbi Middelfart, besluttede jeg mig for, at jeg ville gå med ham. Så det gjorde jeg, forklarer Helle Christina Holm

– Undervejs på turen fornemmede jeg, at den unge mand manglede nogen, der kunne hjælpe ham med at få sin idé ud i verden. Hans projekt sætter fokus på et stort samfundsproblem, og han hjælper folk med at få øjnene op for, at de ikke er alene om at være ensomme. Da jeg fortalte om projektet til mine kollegaer, var der slet ikke nogen tvivl om, at vi selvfølgelig gerne ville hjælpe Patrick, fortæller Helle Christina Holm, som glæder sig over, at sparekassen nu bliver en regulær samarbejdspartner for Patrick Cakirli.

– Det er så vigtigt, at nogen sætter fokus på ensomhed. Og det gør Patrick. Men i takt med at hans projekt er blevet større, har han også fået mange flere opgaver. Så er det altså fedt at arbejde et sted, som både kan og vil være med til at gøre en forskel, siger hun.

En oplagt partner

March mod Ensomhed blev i 2021 etableret som en forening og er kunde i Middelfart Sparekasse. Det at være en forening betyder ifølge Patrick Cakirli, at der nu er flere mennesker, som kan tage aktivt del i at løfte opgaven med kampen mod ensomhed. 

– Jeg har dedikeret mit liv til at bekæmpe ensomhed, og jeg bruger stort set al min tid på at arbejde med March mod Ensomhed. Det har selvfølgelig været hårdt, og det er en lettelse at vide, at Middelfart Sparekasse nu støtter op om marchen og mig, så projektet er sikret og kan lade sig gøre i de kommende år. Det betyder meget for mig, siger Patrick Cakirli.

Patrick har ene mand opbygget noget helt unikt, men arbejdsbyrden er vokset i takt med, at hans budskab er nået længere ud, og derfor vil vi gerne hjælpe ham, hvor vi kan. I år er vores fokus især på øget synliggørelse af March mod Ensomhed i de mange byer, Patrick kommer igennem, men også i pressen, fortæller Martin Baltser, som håber, at sparekassens egne medarbejdere også vil hoppe i vandreskoene og gå med i den gode sags tjeneste.

Vores 380 medarbejdere har naturligvis fået grønt lys til at gå med i March mod Ensomhed, selv om det foregår i arbejdstiden. Så jeg håber selvfølgelig, at vi kommer til at se nogle friske sparekassefolk på landevejene, når marchen kommer igennem vores lokalområder, siger han.

Læs mere om March mod Ensomhed
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os