Få både VISA og Dankort i Middelfart Sparekasse
Print Friendly, PDF & Email

Hvilke kort har du brug for?

I Middelfart Sparekasse kan du få forskellige typer betalingskort. Om du skal have et eller flere betalingskort, og hvilke det skal være, afhænger af dine behov. Rejser du for eksempel meget i udlandet, kan det være en god ide med et MasterCard Kredit. Nogle kort kan kun bruges i Danmark såsom Dankort. Andre kort er internationale og kan bruges over det meste af verden samt til betaling ved køb over internettet. Det gælder fx VISA/Dankort, MasterCard Kredit og MasterCard Debit.

Når dit betalingskort udløber

Dit betalingskort gælder indtil udgangen af den måned, der står på kortet. Senest en måned før vil du få tilsendt et nyt kort. I særlige tilfælde – fx ved ansøgning om visum til rejse i visse lande – kan du have behov for et kort, der først udløber efter rejsetidspunktet. Har du et kort, der udløber inden rejsetidspunktet, kan du bestille et nyt hos din rådgiver.

Her finder du vilkår og regler for de forskellige korttyper.Bemærk også menupunktet hævegrænser og priser.

Betal med Apple Pay

Apple Pay er en nem, sikker og privat måde at betale på med iPhone, iPad, Apple Watch og Mac. I butikker kan du bruge Apple Pay på din iPhone eller dit Apple Watch. I apps kan du bruge Apple Pay på din iPhone, iPad eller dit Apple Watch.

Værd at vide om kort

Betalingskort er et af de mest sikre betalingsmidler, der findes, og misbrug sker heldigvis sjældent. Hvis du følger disse råd, kan du selv være med til at skabe endnu større sikkerhed.

Før brug

 • Pas på dit kort, som var det kontanter. Opbevar det omhyggeligt både ude som hjemme, og lad det ikke ligge fremme. Kortet kan også misbruges uden PIN-kode, fx til nethandel.
  Lær din PIN-kode udenad, når du får den. Måske minder den dig om et klokkeslæt eller en mærkedato, som du nemt husker?
 • Opbevar aldrig koden sammen med dit kort.
 • Oplys aldrig kortets PIN-kode til andre – den er personlig, og kun du må kende den. Brug heller ikke din PIN-kode til andre formål, fx som adgangskode til din telefon eller mobilbank.

Under brug

 • Beskyt din PIN-kode med hånden ved indtastning. Lad ikke andre komme tæt på, når du taster din kode.
 • Kontroller altid, om beløbet passer, før du trykker Godkend.
 • Husk din kvittering og gem den til senere kontrol af kontoen.

Efter brug

 • Tjek løbende din konto i mobilbank, netbank eller få en tilsendt kontoudskrift
 • Kontroller med jævne mellemrum, at du stadig har dit kort.
 • Reager øjeblikkeligt, hvis dit kort er bortkommet, eller du får mistanke om, at det kan være misbrugt.

Det er vigtigt, at du aktiverer det nye kort hurtigst muligt. Aktiverer du ikke det nye kort, vil det blive slettet, og eventuelle forsikringer vil ophøre.

Du skal aktivere kortet via telefon:
1. Ring til Nets Kortaktivering på tlf. (+45) 44 89 73 50.
2. Indtast kortnummeret (16 cifre på kortets forside) – og afslut med #
3. Indtast dit 5-ciftrede aktiveringsnummer, som er 0 (nul) efterfulgt af de sidste 4 cifre i dit CPR-nummer. Afslut med #.

Du får herefter beskeden: “Kortet er nu aktiveret”.

Bærer kuverten præg af at have været åbnet, bedes du kontakte os. Uden for vores åbningstid bedes du kontakte Nets Kundeservice på telefon (+45) 44 89 29 29.

Pinkode

Har du samme pinkode til dine kort, kan du benytte denne pinkode til dit nye kort, ellers vil du i løbet af en uge modtage en ny pinkode. Modtager du ikke pinkoden, skal du kontakte os. Har du behov for at skrive koden ned, kan du bruge pinkodehuskeren, som vi sender dig sammen med pinkoden.

Husk

 • at kontrollere, at oplysningerne på kortet er korrekte. Er oplysningerne ikke korrekte eller har du spørgsmål, bedes du kontakte os
 • at underskrive dit nye kort med det samme
 • at dit nye kort har nyt kortnummer – husk derfor at ændre dette, hvis du har tilmeldt dig Brobizz, tidsskriftsabonnementer, mobilparkeringsløsninger, iTunes m.m.
 • at tilmelde dig Verified by Visa på www.nets.eu/sikkernethandel for sikker handel på Internet.

Kortregler

Når du aktiverer dit kort, accepterer du samtidig at have læst vores kortholderregler. Klik her og se kortregler mv.

Jo hurtigere du spærrer dit kort, jo mindre er risikoen for, at en anden misbruger det. Klik her, hvis du vil have hjælp til at få spærret dit kort.

Hvis der sket misbrug på dit kort, efter at det er blevet stjålet eller tabt, skal du anmelde det til politiet. Du har også mulighed for at gøre indsigelse og få dine penge tilbage.

Det kan blive dyrt

Får en fremmed person fat i dit kort og din pinkode, dækker du altid selv de første 375 kr. hvis der sker misbrug, og din pinkode har været brugt.

Har du gemt koden sammen med kortet, eller undlader du at spærre kortet hurtigst muligt, risikerer du selv at skulle dække op til 8.000 kr. af misbruget.

Har du bevidst givet kortet og din pinkode til en person, der misbruger kortet, risikerer du at skulle dække hele misbruget.

Husk at bestille nyt kort efter spærring

Hvis du har spærret dit kort, fordi det er blevet væk, skal det udskiftes af sikkerhedsmæssige årsager, selv om du finder det igen.

Nu har du mulighed for at få dit helt personlige betalingskort. Det betyder, at du kan anvende et af dine egne billeder til at skabe et unikt VISA/Dankort. Du kan også vælge et af de billeder, vi tilbyder.

Det er stort set kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan dit kort skal se ud. Der er dog nogle enkelte begrænsninger. Fx må du ikke bruge et billede, som andre har ophavsret til, der må ikke være logoer eller varemærker på, og det må ikke være anstødelige eller provokerende billeder.

Få overblik over hævegrænser på dine kort

Når du bruger dine betalingskort, er der nogle beløbsgrænser, du skal være opmærksom på. Og skal du bruge mange penge på kort tid, så skal du også være opmærksom på dit korts hæve- og forbrugsgrænser.

Du kan ikke hæve ubegrænset på dine betalingskort – nogle betalingskort har en hævegrænse, og i oversigten her på siden, kan du hurtigst få dig et overblik over hævegrænser på dit kort.

Skal du til udlandet?

Når du rejser til udlandet, skal du også være opmærksom på hævegrænser, så du ikke lige pludselig står uden penge. Det kan være en god ide, at du altid medbringer to forskellige kort på rejsen, som du opbevarer hver for sig. Så er du på den sikre side, hvis et af kortene når hævegrænsen, bliver ødelagt eller stjålet.

Du er naturligvis altid velkommen til at ringe til din rådgiver, hvis du har spørgsmål.

Kort med nedenstående symbol er kontaktløse betalingskort og kan benyttes i Dankortterminaler med samme symbol:

raybeam

Med kortet får du:

 • mulighed for kontaktløs betaling, hvor du ikke skal sætte dit Dankort eller VISA/Dankort i terminalen
 • mulighed for kontaktløs betaling uden at taste PIN-kode ved beløb under 200 kroner.

Du kan stadig bruge kortet på den gamle måde.

Alle nye kort udstedt fra 1. september 2015 og frem har den nye kontaktløse funktion.

Du kan se en video om, hvordan du bruger funktionen her:

Høj sikkerhed og forbrugerbeskyttelse

Det kontaktløse kort har en meget høj sikkerhed, og skulle der ske misbrug af kortet, hvor PIN-koden ikke er brugt, er du fuldt dækket. Erfaringer med kontaktløse kort fra andre lande viser, at der er et meget lavt misbrug på denne type kort, blandt andet fordi:

 • Du giver ikke slip på kortet, når du betaler kontaktløst og risikerer derfor ikke at glemme kortet i terminalen
 • Du behøver ikke bruge PIN-kode ved køb under 350 kroner, og koden kan derfor ikke aflures.

Læs mere om det nye kort her:

Verified by Visa og MasterCard SecureCode er en sikkerhedsstandard, som anvendes af de to internationale organisationer i fællesskab. Det betyder, at betalingen sker på samme måde, uanset om du bruger dit Visa kort eller MasterCard – primært ved internethandel på udenlandske hjemmesider.

Fra 2013 er det gamle sikkerhedssystem med en selvvalgt pinkode erstattet af en ny løsning, hvor man i stedet godkender med en engangs-SMS kode, som man får tilsendt det mobilnummer, man tilmelder til ordningen.

Øget sikkerhed i flere forretninger

Antallet af internetforretninger, der har indført den nye sikkerhedsstandard, stiger hele tiden verden over. Handler du ofte i udenlandske internetforretninger, vil du jævnligt blive bedt om at anvende sikker betalingsform, der skal forhindre misbrug.

For Dankort er sikkerhedsløsningen obligatorisk for forretninger i 2017.

Læs mere og tilmeld dig på Nets hjemmeside

Klik her og få mere at vide om:

 • Sikker handel på nettet
 • Klar til at handle
 • Købets forløb
 • Spørgsmål og svar

 

Du tilmelder dig i det grå felt til højre. Ved tilmeldingen skal du bruge din NemID.

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kigge forbi Sparekassen og høre mere om vores udvalg af betalingskort – så finder vi en løsning, der passer til dig og dine behov.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

 • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.