Ms Fokus - Red Barnet
Print Friendly, PDF & Email

Spar op og støt et godt formål

Middelfart Sparekasse har en særlig konto, hvor du med din opsparing også gør gavn for andre. Hvis du opretter en MS Fokus-konto, støtter du et velgørende projekt samtidig med, at du sparer op. Hvert år donerer Middelfart Sparekasse nemlig et beløb svarende til én procent af det samlede indestående til velgørenhed.

Middelfart Sparekasse har altid været en aktiv del af lokalsamfundet og støtter initiativer, der gør en forskel i vores område. Med MS Fokus får vi mulighed for at sætte ekstra fokus på et udvalgt initiativ. Vi støtter med penge, og mindst lige så vigtigt – med at sprede kendskab.

I 2018 og 2019 er det Red Barnet, der får glæde af din opsparing.

Skal din opsparing også støtte Red Barnet?

Så er du velkommen til at kontakte os

 

Red Barnet – alle børn har ret til en god og tryg opvækst

I 2018 og 2019 har vi indgået et samarbejde med Red Barnet. Red Barnet arbejder for at give børn et bedre liv i Danmark og resten af verden – de redder, beskytter og styrker udsatte/dårligt stillede børn. I samarbejdet omkring MS Fokus har vi bl.a. valgt at have særligt fokus på projekterne ”SletDet” og ”Plads til Alle”.

SletDet – Rådgivning til børn og unge om onlinelivet

SletDet rådgiver unge, der har fået delt private, grænseoverskridende eller krænkende indhold på nettet. De guider de unge i at begrænse skaden mest muligt og til at komme igennem situationen på den bedste måde.

Plads til Alle – Hjælper børn med at få en aktiv fritid

Plads til Alle hjælper børn, der er afskåret fra foreningslivet af sociale, økonomiske eller kulturelle årsager. De tilbyder børn og forældre hjælp med at vælge fritidstilbud, skaber kontakt til foreninger og laver praktiske og økonomiske aftaler, så barnet kan komme til at dyrke en fritidsinteresse.

Jo mere du sparer op, jo mere giver vi videre

MS Fokus er en almindelig indlånskonto, hvor du løbende kan sætte penge ind. Du skal minimum indsætte 5.000 kr. og kan maksimum indsætte 250.000 kr. Vil du hæve penge, er der en måneds opsigelse. Hvert år donerer Middelfart Sparekasse et beløb, der svarer til én procent af det samlede indestående på alle MS Fokus-konti til Red Barnets arbejde (dog max 250.000 kr. pr. år).

I 2016 og 2017 har vi doneret over 400.000 kr. til Danske Hospitalsklovne. Samarbejdet med Red Barnet kører i 2018 og 2019. For at støtte så bredt som muligt, skifter MS Fokus samarbejdspartner hver andet år.

Tidligere samarbejdspartnere

Plan Danmark 2010-2011

I 2010 og 2011 var vores samarbejdspartner PlanDanmark og deres projekt for udsatte børn og unge i Kawangware, som er et af de hurtigst voksende områder i Nairobis slum. I Nairobi går hjælpen til slummen igennem Youth Economic Empowerment Programme (YEEP), som består af 31 kenyanske ungdomsgrupper. Plan støtter de unge i deres frivillige aktiviteter for at skabe bedre vilkår for alle i slumområdet og om muligt arbejdspladser.

Dansk Flygtningehjælp 2012-2013

Mere end 2 millioner mennesker i Den Centralafrikanske Republik (CAR) er lige nu berørt af en konflikt, som eskalerede for snart et år siden. Gennem en velgørende konto har kunder i Middelfart Sparekasse i 2012 og 2013 sikret i alt 188.000 kr. til Dansk Flygtningehjælps humanitære arbejde i området.

I 2010 oprettede vi en særlig MS Fokuskonto, hvor kunder kan få en god rente samtidig med, at Sparekassen årligt donerer 1 % af det gennemsnitlige indestående til et velgørende formål. I 2012 og 2013 var samarbejdspartneren Dansk Flygtningehjælp. I 2012 modtog hjælpeorganisationen knap 80.000 kr. til dens indsats i CAR, og i 2013 var checken på hele 108.000 kr.

”Der er en helt fantastisk opbakning til vores initiativ, og vi har oplevet en stigende interesse, siden kontoen blev lanceret. Det gør, at vi i dag kan overbringe Dansk Flygtningehjælp en check på 108.000 kr.”, siger Helle Lund Gregersen, der er CSR-ansvarlig i Sparekassen. Helle havde fornøjelsen af at overrække den store check til projektleder i Dansk Flygtningehjælp Kathrine Schmidt.

Børn har ret til leg og læring

Dansk Flygtningehjælp er med til at skabe bedre vilkår for børn i det nordlige CAR. De sørger for, at der er mulighed for skolegang, hvor børnene, trods landets tilstand, kan føle sig trygge, lege og få særlig støtte.

”Kan vi genoprette skolegang for børnene, hjælper vi dem i gang med at have en hverdag, som er så ”normal som muligt” og ligner det, de foretog sig før konflikten brat ændrede deres hverdag”, udtaler Kathrine.

Pengene rækker langt

Konflikten i CAR er i hidtil uset grad gået ud over børnene. Mange er blevet rekrutteret til børnesoldater, som bekæmper hinanden, og andre har oplevet overgreb og er helt uden beskyttelse. Flere skoler har været lukket i lang tid, og den manglende skolegang har store konsekvenser for børnene.

Behovet for hjælp er stor, og derfor var der også stort smil på læben hos Kathrine Schmidt.

”Vi kan nå rigtig langt med de penge, vi har fået. Der er fx penge nok til at forsyne 5-6.000 børn med skolekits, og det vil gøre en kæmpe forskel”, udtaler hun.

Mødrehjælpen 2014-2015

Det er Middelfart Sparekasse, der giver pengene, men i sidste ende kan Heidi Lausen Purup, kommunikationschef i Mødrehjælpen, takke Sparekassens kunder for, at hun torsdag kunne rejse fra Middelfart til Mødrehjælpens hovedsæde i København med 177.750 kroner til Mødrehjælpens rådgivningstjeneste.

Beløbet svarer nemlig til én procent af det samlede indestående på Middelfart Sparekasses MS Fokus-konti. Det er en indlånskonto, hvor kunderne får en bedre rente end på en almindelig indlånskonto – og samtidig giver Sparekassen hvert år én procent af det samlede indestående til en velgørende organisation.

“Sparekassen har siden 1853 haft som mål at være til fælles bedste. Vi støtter vidt og bredt i de lokalsamfund, vi er en del af. Med MS Fokus-samarbejdet har vi mulighed for at hjælpe på de mere overordnede linjer også – på samme vis som vores samarbejde med Mikkel Hansens forening, MH24, der arbejder mod mobning”, siger Middelfart Sparekasses underdirektør, Rikke Dresing.

“Og samtidig får vi mulighed for at knytte vores ønske om at tage samfundsansvar direkte til forretningen ved at lade indestående på en indlånskonto afgøre, hvor meget vi skal støtte med”, uddyber hun.

Pengene varmer

Hos Mødrehjælpen er der stor glæde over samarbejdet med Middelfart Sparekasse. Pengene har været øremærket til Mødrehjælpens rådgivning, hvor professionelle rådgivere tilbyder rådgivning om familielivets udfordringer. Det kan både være ved personlige møder, over telefonen eller via Mødrehjælpens chat-rådgivning.

“Det er et ganske enkelt regnestykke. Jo flere penge vi får, jo flere kan vi rådgive. Og efterspørgslen er stigende, så hver en krone tæller,” siger Heidi Lausen Purup.

Samarbejdsaftalerne med de velgørende organisationer, der nyder godt af indeståendet på MS Fokus-kontiene er altid toårigt. Derfor skal Middelfart Sparekasse nu finde en ny samarbejdspartner. Via Sparekassens hjemmeside og Facebook-side er der kommet over 140 forslag til, hvem den nye samarbejdspartner kan være. Hvem valget falder på, afsløres i den nærmeste fremtid.

  • Mødrehjælpen fik i alt 306.000 kroner via MS Fokus-samarbejdet.

Læs mere om MS Fokus – klik her

Danske Hospitalsklovne 2016-2017

En særlig konto – med et godt formål

Middelfart Sparekasse har oprettet en særlig konto, hvor du med dit indestående støtter et velgørende projekt. Middelfart Sparekasse har altid været en aktiv del af lokalsamfundet, og det er en stor del af vores strategi at bidrage med støtte til initiativer, der gør en forskel i vores område. Med MS Fokus får vi mulighed for at sætte ekstra fokus på et udvalgt initiativ. Vi støtter med penge, men mindst lige så vigtigt også med at sprede kendskab.

Danske Hospitalsklovne – Spreder smil blandt syge børn

Danske Hospitalsklovne er en landsdækkende forening, som har eksisteret siden 2003. De arbejder ud fra en grundidé om, at humor, latter og smil fremmer helbredelse. Det er de færreste børn der holder af at komme på hospitalet, hvor alt er nyt og fremmede. Derfor kan en indlæggelse nemt føles utryg – selv om både læger og sygeplejersker gør hvad de kan.

Danske Hospitalsklovne arbejder for at gøre barnets tid på hospitalet mere tryg. Det gør de med leg, humor og et lille pift af magi. Det er et følsomt arbejde, for barnets grænser må aldrig overskrides. De tager det meget seriøst at være sjove.

Jo mere du sparer op, jo mere giver vi videre

MS Fokus er en almindelig indlånskonto, hvor du løbende kan sætte penge ind. Vil du hæve penge, er der en måneds opsigelse. Hvert år giver Sparekassen, hvad der svarer til 1 % af det samlede indestående på kontoen til de Danske Hospitalsklovnes arbejde. Og det bliver til en del, sidst kunne vi overrække knap 180.000 kroner til Mødrehjælpen for samarbejdet i 2015. Samarbejdet med Danske Hospitalsklovne kører i 2016 og 2017. For at støtte så bredt som muligt, skifter MS Fokus samarbejdspartner hver andet år.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.