Større tekst
- 100% +
Læs op

Forbrug og budget

Har du brug for et økonomitjek?

12. oktober 2022

Er du blevet bekymret for, hvad de stigende priser på opvarmning, strøm og mad samt stigende renter betyder for dig? Så lad os lave et økonomitjek sammen. 

Når du får et økonomitjek, beder vi dig om at lave eller opdatere dit budget. På den måde får du en fornemmelse af, om der er uventede overraskelser i dit budget, og du bliver måske opmærksom på udgifter, som nemt kan skæres væk.

Når du har lavet budgettet, mødes vi og ser på tallene sammen. Så kan vi komme med gode råd og løsningsforslag, så du altid er på forkant med udgifterne. Og det giver dig tryghed i hverdagen. 

Book et økonomitjek med din rådgiver

Når vi mødes til et økonomitjek

Et økonomitjek kan være mange ting. Måske bliver du ikke ramt af de stigende udgifter til fx opvarmning. Så handler mødet mest om at give dig tryghed og sikre, at der er helt styr på tingene. 

Men måske har du både gasfyr og et variabelt realkreditlån. Så skal vi måske se mere grundigt på, hvor der kan spares og optimeres. 

Uanset hvad, så finder vi næsten altid gode løsninger på udfordringer. Vi har de samme interesser – nemlig at du som kunde har det godt, og at du kan betale dine løbende udgifter. 

Nu og her – fem tips til din økonomi

Energipriserne er allerede steget, og mange er blevet overraskede over deres varme- og elregninger. Stigningerne varierer meget fra område til område – og specielt afhængig af opvarmningsform. Hvis du har olie- eller gasfyr, skal du være ekstra opmærksom.

 

 • Hold øje med din budgetkonto og regningerne fra varme- og elselskabet – og gør det hver måned.

  De fleste betaler deres varme- og strømregning med et fast beløb hver måned eller kvartal (aconto). Men når forbruget overstiger indbetalingen, bliver beløbet justeret, og så matcher dine indbetalinger til budgetkontoen lige pludselig ikke de faktiske udgifter.

  Derfor: Hold øje med regningerne, og justér løbende. Målet er at undgå overtræk på kontoen.

 • Juster dit budget, så der er plads til de højere energiregninger.

  Jo bedre forberedt du er, jo nemmere er det er at løse udfordringen.

 • Er der udgifter, som du helt kan skære væk, så er nu et godt tidspunkt at gøre det på.

  Fitness-abonnementet, du ikke bruger, streamingtjenesten, du bare lige skulle prøve, og andre ting, du ikke får nok ud af i hverdagen.

  Sværere bliver det, hvis det er sommerferien eller andre store ting og projekter, der skal skæres væk. Men i sidste ende kan det blive nødvendigt, da det kan sikre balance på budgetkontoen – og ro i maven.

 • Overvej at sætte løbende indbetalinger til opsparinger på pause, så pengene kan fungere som buffer på budgetkontoen.

  Det kan for eksempel være automatiske overførsler til din ferieopsparing, til børneopsparinger eller andre opsparinger.

  Det kan gøres ret nemt i netbanken. Din rådgiver kan også hjælpe med det. 

 • Vi har samme interesse som dig – at din økonomi er sund, og at du kan afdrage dine lån. Derfor er vi også konkrete og løsningsorienterede, når du kommer til os.

  Privatøkonomi kan være sat sammen på 100 forskellige måder, men nogle af de løsninger vi ofte kommer frem til, når der skal skabes luft i budgettet, er:

  • Tilpasning af lån: Afdrag kan for eksempel sættes på pause eller lån kan forlænges, så der afdrages mindre hver måned
  • Kassekredit: Hvis udfordringerne er midlertidige, kan en kassekredit være løsningen
  • Ændring af realkreditlån: Denne løsning er som regel bedst, hvis der alligevel er en oplagt omlægningsmulighed, da der er en del omkostninger forbundet med en omlægning.

  Kort sagt: Vi er her for at hjælpe – også når privatøkonomien giver udfordringer.

Få tilskud
Farvel til gas- eller oliefyret
Læs mere
Spar penge på din forsikring
Få et forsikringstjek
Læs mere
Lad os mødes
Book et økonomitjek med din rådgiver
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os