Større tekst
- 100% +
Læs op

Spar penge og Co2

Farvel til gas- eller oliefyret?

4. april 2022

Få et kontant tilskud på 10.000 kr. fra Middelfart Sparekasse og Totalkredit, når du udskifter dit gas- eller oliefyr med en varmepumpe. 

Middelfart Sparekasse samarbejder om realkredit med Totalkredit, og det giver dig mange fordele.

Én af dem er, at Totalkredit støtter vores kunder i at energirenovere deres boliger. Derfor kan du som boligejer få et økonomisk tilskud på 10.000 kr., når du udskifter dit gas- eller oliefyr med en varmepumpe.

Det gør vi, fordi energiforbrug i bygninger udgør 40% af Danmarks samlede CO2-udledning, og at udskifte gas- eller oliefyret med en varmepumpe er et af de tiltag, der har størst effekt på CO2-udslippet – og på din varmeregning.

Kontakt din rådgiver

Kan du få 10.000 kr. i tilskud?

Du kan få tilskud fra Totalkredit, hvis du:

 • er privatkunde i Middelfart Sparekasse og har et Totalkredit-lån i huset
 • bor i huset eller sommerhuset hele året, og huset ligger i et område uden mulighed for fjernvarme. Det kan du tjekke på grønfjernvarme.nu eller spørge din kommune om.
 • udskifter gas- eller oliefyret med en varmepumpe (luft-til-vand eller jordvarme) med energimærke A++ eller bedre og får udskiftningen udført af en virksomhed (dvs. ikke ‘gør-det-selv’).
 • har en faktura, hvor det udførte arbejde er beskrevet, og sender en kopi til din rådgiver senest 12 måneder fra værdibevisets udstedelsesdato.
 • Vær opmærksom på, at du skal have modtaget værdibeviset før du indgår aftale om udførelsen af arbejdet. 

Sådan gør du

 1. Tjek dine muligheder for at få offentligt tilskud på SparEnergi.dk og tilskud fra Totalkredit her.
 2. Kontakt din rådgiver og få hjælp til at søge om værdibeviset på 10.000 kr. og rådgivning om eventuel finansiering.
 3. Gå i gang med udskiftningen hurtigst muligt, når du har fået værdibeviset. Der kan nemlig være ventetid på både varmepumpe og installation – og værdibeviset udløber efter 12 måneder.
 4. Udskift dit olie- eller (natur)gasfyr med en ’luft-til-vand’- eller ’jordvarme’-varmepumpe med energimærke A++ eller bedre. Vælg så vidt muligt en VE-godkendt installatør (”gør-det-selv” er ikke en mulighed).
 5. Send en fakturakopi til din rådgiver, når varmepumpen er installeret. Læs mere om, hvordan du gør, her
 6. Dit tilskud på 10.000 kr. fra Totalkredit står på din NemKonto i løbet af 30 dage.

Husk, at tilskuddet er skattepligtigt, og at Totalkredit indberetter tilskuddet til Skattestyrelsen som B-indkomst.

Det får du ud af at skrotte dit fyr

 • Dit hus kan stige i værdi, efter du har fået varmpumpe – for når din varmeregning falder, bliver dit hus mere attraktivt at købe. Varmepumpen kan også betyde et bedre energimærke, og det kan også smitte af på husets værdi.

 • Mange husejere ser varmeregningen falde med flere tusinde kroner om året, efter de har skiftet til varmepumpe. Og udover en årlig besparelse kan du reducere det beløb, du selv skal have op af lommen, når du får tilskud fra både staten og Totalkredit.

 • At skifte et gas- eller oliefyr ud med en varmepumpe er et af de tiltag, der har størst effekt i forhold til at reducere energiforbruget i et hus. Udskiftningen giver i gennemsnit 70% mindre CO2-udslip.

Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os