Menu 

Danmarks bedste arbejdsplads

Vi vil være en god og attraktiv arbejdsplads. Det er noget, Sparekassen har arbejdet målrettet med i mere end 20 år, og det er blevet et af vores vigtigste konkurrenceparametre og har givet os et stærkt brand som én af Danmarks bedste arbejdspladser.

Vi arbejder løbende med at forbedre rammevilkårene for vores arbejdsplads. Vi arbejder med tiltrækning, rekruttering, udvikling og fastholdelse af medarbejdere; herunder også medarbejdere som på grund af fx alder eller sygdom har stor risiko for at stå uden for arbejdsstyrken. Derfor er Sparekassen imødekommende over for ønsker om deltidsjob, fleksibel arbejdstid, fleks- og seniorordninger.

Tillid er fundamentet

Siden 2002 har vi ligget i top blandt Danmarks bedste arbejdspladser. Når det er vigtigt for os at være en god arbejdsplads, er det også for kundernes skyld. Hvis du kommer glad på arbejde, har du overskud til at være smilende og imødekommende over for kunderne. Derfor hænger tilfredse medarbejdere tæt sammen med vores vision om at være bedst til kunder.

Det er Great Place to Work, som årligt kårer Danmarks bedste arbejdspladser. Det sker med udgangspunkt i en undersøgelse af medarbejdernes trivsel og arbejdsglæde samt af arbejdspladsens kultur. Undersøgelsen måler på parametre som tillid, troværdighed, respekt, stolthed, fællesskab og retfærdighed. Middelfart Sparekasse har været nummer et i 2005, 2008 og 2009, og i 2016 blev Sparekassen for fjerde gang kåret som Danmarks bedste arbejdsplads.

Strategisk selvledelse

Som medarbejder i Sparekassen er der to ting, man skal være klar til: Forandringer og ansvar. Siden 1996 har vi arbejdet med selvledelse, og det kræver et stort engagement af medarbejderne – og giver samtidig en stor frihed. Det eneste reelle holdepunkt er vores helt klare og enkle værdier. Risikabelt, vil nogen mene, men for os er det en måde at invitere til udvikling på. Medarbejderne bliver – ud over den faglige uddannelse – klædt på til ansvaret gennem personlig udvikling. For os er selvledelse arbejdsformen i Sparekassen, og det er samtidig en ledelsesform, hvor vi decentraliserer store dele af beslutningsprocessen.

I den seneste strategiperiode fra 2013-2015 implementerede vi begrebet strategisk selvledelse i organisationen. Strategisk selvledelse handler om, hvordan vi leder os selv i forhold til, hvad vi er fælles om – altså vores handlinger, adfærd og beslutninger i forhold til Sparekassens værdigrundlag og strategi. Dette forudsætter, at vi hver især forstår og udøver vores arbejdsopgaver i forhold til disse to elementer, og at vi agerer under hensyntagen til både teamet og Sparekassen.

I vores arbejde med strategisk selvledelse har vi haft fornøjelsen af at arbejde tæt sammen med  Michael Pedersen og Anders Raastrup Kristensen. Du læse deres kommentarer til arbejdet med strategisk selvledelse i Middelfart Sparekasse her

Tilmeld dig Middelfart Sparekasses nyhedsbrev, så holder vi dig ajour med alt,
hvad der sker i Sparekassen.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her