Større tekst
- 100% +
Læs op

Hurtige svar betyder noget

20. marts 2024

For Tørring VVS er prisen ikke altid afgørende i forhold til bankforretninger – relationer, tilgængelighed samt hurtige beslutninger tæller langt mere.

Førte forandringer med sig

Hver morgen triller Claus Karlskov meget tidligt ind på parkeringspladsen ved Tørring VVS.

– Men så tillader jeg mig også at køre hjem igen sidst på eftermiddagen, siger han.

Arbejdsdage på 12 timer er hverdag for virksomhedsejeren, der siden 2006 har været en del af ledelsen sammen med sin kone Kamilla – i 2020 overtog de ledelsen alene fra Claus Karlskovs forældre.

Den slags har det med at føre forandringer med sig, og sådan har det også været hos Tørring VVS, som dog fortsat hviler på en kvalitetsbevidst bund med fokus på tilfredse medarbejdere og kunder.

Én af de ting, som er forandret, er, at den økonomiske samarbejdspartner hedder Middelfart Sparekasse, hvilket der ifølge Claus Karlskov er flere grunde til.

Møder ingen modstand

– Først og fremmest handler det om, at vejen til beslutningerne ikke er ret lang, slår Claus Klarskov fast.

Han oplevede møder med sin tidligere bank, hvor hele den ene langside af mødebordet var fyldt med repræsentanter fra den finansielle samarbejdspartner, men i dag oplever han en langt stærkere beslutningskraft hos den tilknyttede rådgiver.

– Vores rådgiver Jørgen Thomsen har måske haft sin afdelingsdirektør med en enkelt gang, men ellers er det Jørgen og os, som holder møderne og tager beslutningerne. Hvis han en sjælden gang skal videre til sit bagland, går det hurtigt, forklarer Claus Karlskov, som aldrig har haft brug for at låne store summer.

– Jeg møder ingen modstand hos Middelfart Sparekasse, og de er altid lydhøre og imødekommende. Også når jeg udfordrer dem lidt. Jeg har aldrig oplevet at få et nej, men det sker da, at vi snakker lidt om, hvordan tingene kan skrues sammen, siger han og tilføjer, at prisen ikke er det første, han kigger på.

Har samlet økonomien

Claus Karlskov står i spidsen for en virksomhed, hvor opgaverne bevidst er mangeartede, så risikoen er spredt mest muligt.

– Det gør os mindre sårbare, og vi værner ikke mindst om hr. og fru Jensen, som er det kundesegment, der skaber stabilitet, når byggeriet for eksempel oplever en opbremsning.

Tidligere har han holdt familiens private bankforretninger adskilt fra virksomhedens ved at have to forskellige pengeinstitutter – men også det er slut.

– Det hænger i høj grad sammen med, at vi bliver mødt i øjenhøjde, og det gælder både som virksomhedsejere og privatpersoner. Det menneskelige betyder noget. Middelfart Sparekasse har ingen intentioner om at styre vores virksomhed, og det er en rar fornemmelse – især fordi jeg har det meget stramt med begrænsninger, siger Claus Karlskov og ryster fiktive kuldegysninger af sig.

Han får løbende henvendelser fra andre pengeinstitutter, og hvis der er tid, mødes han også med enkelte af dem – men han er både privat og som virksomhedsejer glad for at være, hvor han er.

– Vi er der jo endnu, ikke, siger han grinende.

Tørring VVS

  • Stiftet i 1989 af Jens Peter Karlskov og Flemming Pedersen
  • I 1999 overtager Doris og Jens Peter Karlskov virksomheden
  • Sønnen Claus og hans kone Kamilla køber i 2006 49 pct. af virksomheden
  • I 2020 overtager søn og svigerdatter hele virksomheden
  • I dag beskæftiger Tørring VVS cirka 40 medarbejdere
  • Virksomheden er eksperter inden for grøn energi og tilbyder varmepumpeløsninger samt konverteringer fra fjernvarme.
  • Udfører både store og små blik- og VVS-renoveringsopgaver, som omfatter såvel private boliger som erhvervsbygninger.
  • Deltager også i nybyg-projekter, hvor der udføres både blik- og VVS-arbejde af enhver størrelse.
  • Udover installationer og renoveringer tilbydes der også omfattende serviceopgaver for såvel privat- som erhvervskunder.
  • Du kan læse mere om Tørring VVS her >>
Book møde
Vil du med på holdet?
Læs mere
Udvikling af virksomhed
Søger du en sparringspartner?
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os