Større tekst
- 100% +
Læs op

”Rart når lokale projekter nyder godt af overskud”

3. april 2024

Gefion Profiler A/S ledes af markante Silkeborg-personligheder, og det er langt fra tilfældigt, at de er kunder i en sparekasse.

Foden under eget bord

Heidi Hede Hansen er egentlig uddannet folkeskolelærer, men det er slet ikke så underligt, at hun i dag er virksomhedsejer.

Hun kommer nemlig ud af den driftige Kingo Karlsen-familie, så hun voksede op med selvstændige forældre, og allerede i en ung alder hjalp hun sin mor med arbejdet hos Kingo Karlsen A/S.

I dag har hun foden under eget bord, da hun sammen med sin mand Torben Hansen ejer og driver Gefion Profiler A/S, som parret overtog i 2000 fra Torben Hansens forældre, og familievirksomhedens samarbejde med Middelfart Sparekasse har et naturligt afsæt.

Alle var blæksprutter

– Min bedstefar og far var involveret i etableringen af Folkesparekassen, og jeg sad i bestyrelsen i mange år hos først Funder Fælleskasse og siden Folkesparekassen, fortæller Heidi Hede Hansen, som i dag er formand for Folkesparekassens Fond.

I 2021 offentliggjorde Folkesparekassen og Middelfart Sparekasse en fusion, som blev en realitet på grund af for eksempel stigende krav til kapitalgrundlag og solvens.

– Alle i Folkesparekassen arbejdede som blæksprutter, det var svært at vækste, og alle var fyldt op. Derfor tog vi imod den udstrakte hånd fra Martin Baltser, fortæller Heidi Hede Hansen, som forklarer valget af Middelfart Sparekasse på denne måde:

– Vi passede sammen værdimæssigt, og Middelfart Sparekasse havde en vis størrelse. Og så er, vigtigst af alt, en sparekasse for fællesskabet – ikke aktionærer.

Stifter er der endnu

Hun erkender, at der var store følelser på spil for hende i forhold til fusionen.

– Vi er fint tilfredse med at være kunder hos Middelfart Sparekasse i dag, men jeg tænker da fortsat mange nostalgiske tanker, indrømmer hun smilende.

Med Heidi Hede Hansens ord er et slogan som Til fælles bedste et stort kvalitetsstempel af den måde, Middelfart Sparekasse driver sin forretning på.

– Overskud giver mulighed for større involvering i lokale projekter, og tanken om, at solide bundlinjer kommer kunder og lokalområder til gode, er rigtig fin. Det betyder meget for os, slår hun fast.

Parret viser imødekommende rundt i virksomheden med de cirka 1.500 varenumre, og i et hjørne af den ene lagerhal lister en mand stille og roligt rundt – han hedder Jens og er stifter af Gefion Profiler.

– Han er 86 år, siger Torben Hansen og nikker i retning af sin far.

Gefion Profiler A/S
  • Gefion Profiler A/S er stiftet i 1993 af Sonja og Jens Hansen
  • Familievirksomheden drives i dag af ægteparret Heidi Hede Hansen og Torben Hansen
  • Der er 10 ansatte hos Gefion Profiler A/S
  • Virksomheden leverer danskproducerede gulvlister i høj kvalitet
  • Der bidrages på mange måder til den grønne omstilling
  • For eksempel afløste solceller og varmepumper i 2022 brugen af naturgas
  • Det gav syv ton mindre CO2-udledning pr. år hos Gefion Profiler A/S
Book møde
Vil du også være kunde
Læs mere
Lokale tiltag
Opsparing til fællesskabet
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os