Større tekst
- 100% +
Læs op

Hvor langt kan en elbil egentlig køre på en opladning?

9. marts 2022

Rækkevidde. Et af de helt afgørende parametre, når snakken falder på elbiler. For hvor langt kan man egentlig køre på en enkelt opladning?

Så langt kan en elbil køre

Tallene varierer en del fra model til model, men faktum er, at udviklingen inden for elbiler går stærkt, og det er de færreste nye elbiler, som ikke kan køre mindst 200 kilometer på en opladning.

Det anslås, at de fleste danskere i gennemsnit kører 40 kilometer dagligt. Så 200 kilometer på en opladning er rigeligt til at dække langt de fleste danskeres daglige behov. Mange elbiler kan dog køre meget længere.

På www.elbilby.dk kan du finde en simpel oversigt over elbiler, som er oplistet med de nøgleværdier, som elbiler oftest måles og sammenlignes på. Listen udføres og vedligeholdes af www.elbilby.dk.

Gå direkte til oversigten over elbiler her

Så. Vi prøver lige igen. Hvor langt kan en elbil egentlig køre på en opladning?

Det er svært at sige præcist. For uanset den oplyste rækkevidde på en given elbil, gælder det for dem alle, at rækkevidden påvirkes af mange forskellige faktorer:

  • En af de største faktorer er kulde. Elbilers rækkevidde er væsentligt mindre om vinteren, når man skal bruge strøm på at varme bilen op.

  • I det hele taget er sædevarme, klimaanlæg, bagrudevarme og andre ting, hvor bilen bruger strøm til andet end kørsel, medvirkende til at dræne batteriet hurtigere.

  • Det er heller ikke ligegyldigt, hvordan du kører. Selv om det kan være sjovt at accelerere hurtigt i en elbil, er et hektisk køremønster noget af det, som bruger mest strøm. I modsætning til jævn kørsel.

    Naturligvis har hastigheden også noget at sige. Kørsel med 110 km/t. er langt mere ressourcekrævende end 80 km/t., og både luftmodstand og modstand i dækkene bliver større ved højere fart. Alle sammen faktorer, der kan aflæses i rækkevidden.

    Har du træk på, har det også en væsentlig indflydelse på rækkevidden, hvis du har en trailer eller campingvogn på krogen.

Læs mere om fordele og ulemper
Ny bil: El, benzin eller diesel?
Læs mere
Læs mere her
Fire ting du skal overveje, inden du køber elbil
Læs mere
Læs mere
Få et elbillån til attraktiv rente
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os