Større tekst
- 100% +
Læs op

Overvejer du at købe elbil?

Fire ting du skal overveje, inden du køber elbil

10. januar 2022

Inden du køber en elbil, er der nogle ting, du bør forholde dig til. Udvalget af modeller er efterhånden ganske stort, og det afgørende i jagten på den rette bil er at finde ud af, hvad dine behov er. Her er vores anbefalinger til, hvad du skal forholde dig til.

Hvor stor rækkevidde har du brug for?

Udviklingen inden for elbiler er enorm, og mange af de nye elbiler har langt større rækkevidde i dag end for få år siden. Det er derfor ikke lige så stor en udfordring i dag.

Det er dog stadig værd at være opmærksom på, at elbilers rækkevidde er mindre om vinteren, når man for eksempel bruger strøm på at varme bilen op.

Det kan formindske rækkevidden med 20-50 procent, og hvis du ikke kan lade bilen op ved din arbejdsplads, skal du helst kunne køre frem og tilbage på én opladning – også om vinteren.

Har du brug for træk?

Det er langt fra alle elbiler, som er godkendt til at få monteret træk. Enkelte elbiler på markedet har både krog og den fornødne trækkraft, så det er afgørende, at du er opmærksom på, at du vælger en bil, som passer til dit behov.

Alternativt skal du overveje en plugin hybrid. Her er valgmulighederne større.

Det er desuden værd at bemærke, at rækkevidden for en elbil reduceres, når man har en trailer eller campingvogn på krogen.

Hvilke lademuligheder har du?

Bor du i eget hus, kan du få installeret en såkaldt ladeboks, så du kan lade bilen op derhjemme. Mange elbilejere foretrækker at kunne lade op derhjemme.

Ladebokse kan købes med et abonnement eller som en løsning, hvor du selv kan være med til at beslutte din strømaftale. Her bør du regne på, hvad der bedst kan svare sig for dig.

Det kan give udfordringer at få egen ladeboks, hvis man ikke har parkeringsplads ved sit hus, eller hvis man bor i lejlighed. Så det er helt afgørende, at du forholder dig til, hvordan du kan oplade din elbil i hverdagen.

Økonomi og udgifter

Økonomien er en væsentlig faktor, når du skal vælge elbil – og købe bil i det hele taget. Så du bør skabe dig et overblik over de samlede udgifter, så du har et sammenligningsgrundlag.

Elbiler er typisk dyrere at købe, men omvendt billigere i drift end benzinbiler. Og så er udstyrspakkerne i elbilerne ofte ret gode som standard.

Det er til gengæld ikke alle elbiler, der kommer med en ladeboks og -abonnement. En ikke uvæsentlig udgift, du bør være opmærksom på.

Du bør også forholde dig til batterigarantien og prisen på en serviceaftale på de modeller, du overvejer.

Læs mere her
Få et elbillån til en attraktiv rente
Læs mere
Læs mere her
Forsikring til elbil og hybrid
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os