Større tekst
- 100% +
Læs op

Årsopgørelsen 2023

4. marts 2024

Officielt ligger årsopgørelsen for 2023 klar til dig mandag 11. marts 2023, men hvis Skat gør som de plejer, vil du allerede kunne se den i løbet af fredag 8. marts.

I årsopgørelsen kan du se, om du skal have penge tilbage eller betale restskat for 2023.

Hvis du skal have penge tilbage

Er du så heldig, at du skal have penge tilbage, så kan du se frem til at overskydende skat udbetales til din NemKonto fra 12. april 2024.

Procentgodtgørelsen af din overskydende skat udgør 0,8 procent for indkomståret 2023.

Hvis du skal betale penge tilbage

Hvis du betaler din restskat i perioden 1. januar til 1. juli 2024, skal du betale en rente på 5,5 % regnet fra 1. januar til og med betalingsdagen.

Du betaler mindre i renter, jo hurtigere du betaler. Hvis du ikke betaler senest den 1. juli 2024, er renten ikke længere 5,5 %. I stedet regner Skat et procenttillæg på 7,5 % op til 23.973 kr. ind i din skat for 2025.

Restskat over 23.973 kr. opkræves i op til tre rater i løbet af august, september og oktober 2024. Du får besked i Digital Post umiddelbart før, du skal betale en rate.

Tal du selv skal tjekke

Skat henter automatisk langt de fleste oplysninger om din indkomst, fx løn, SU, renteindtægt osv. Du skal dog tjekke din årsopgørelse, det er nemlig dit ansvar at tallene er korrekte.

Nogle af de tal, som Skat ikke automatisk får oplyst, og som du derfor skal være ekstra opmærksom på, er bl.a. kørselsfradrag, håndværkerfradrag, servicefradrag og udlejning af fx værelse og lign.

Har du rettelser eller tilføjelser til din årsopgørelse, er der deadline 1. maj 2024.

Forskudsopgørelsen – slip for restskat næste år

Når du alligevel er i gang med at tjekke din årsopgørelsen, kan det være en god ide også at løbe din forskudsopgørelse for 2024 igennem.

Forskudsopgørelsen er oversigten over, hvad du forventer at tjene i løbet af et år. Skat udfylder automatisk din forskudsopgørelse for 2024 med tal fra din årsopgørelse for 2023, så hvis fx din indkomst ændret sig, eller renterne på dit realkreditlån er steget eller faldet, vil det påvirke din forskudsopgørelse.

Jo mere opmærksom du er på at tilpasse din forskudsopgørelse, jo mere sandsynligt er det, at du ikke skal betale restskat næste år.

Har du brug for hjælp

I disse dage sidder Skats medarbejdere klar ved telefonen for at hjælpe med årsopgørelsen. 

Har du brug for en uforpligtende snak om din økonomi, er du selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte din rådgiver.

Læs mere her
Husk at rette din forskudsopgørelse
Læs mere
Læs mere her
Har du brug for et økonomitjek?
Læs mere
Kontakt Skat Kontakt din rådgiver
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os