Større tekst
- 100% +
Læs op

Undgå skattesmæk

Din forskudsopgørelse for 2024 er klar

14. november 2023

Tirsdag 14. november 2023 er din forskudsopgørelse for 2024 klar.

Husk at tjekke, om tallene i din forskudsopgørelse for 2024 stemmer – så er du sikker på, at du betaler den rigtige skat næste år.

Se og ret din forskudsopgørelse

Tjek og ret forskudsopgørelsen

Forskudsopgørelsen er en slags budget over din forventede indkomst og skat for 2024. Så hvis dit liv eller økonomi ændrer sig, skal du tilpasse din forskudsopgørelse, fx hvis:

  • Du arbejder mere eller mindre hjemmefra, end du plejer
  • Går op eller ned i løn
  • Dine ind- og udlånsrenter er ændret
  • Tager lån eller betaler lån ud
  • Du har købt eller solgt bolig.
Find dine fradrag med Skats guide

Grundskylden flytter ind på forskudsopgørelsen

Den 1. januar 2024 kommer der nye boligskatteregler. Det betyder bl.a., at du i 2024 bliver opkrævet både grundskyld (ejendomsskat) og ejendomsværdiskatten via din forskuds- og årsopgørelse, hvis du har ejerbolig.

Du kan se din grundskyld og ejendomsværdiskat under den første fane i din forskudsopgørelse “Forventet økonomi fra 1/1 til 31/12 2024”, hvorefter du skal klikke på “Eksisterende ejendomme og grunde”.

Indtil nu er grundskyld blevet opkrævet af den kommune, din ejerbolig ligger i, og du har betalt grundskylden som en regning, men fra 2024 bliver grundskylden i stedet opkrævet via din løbende skattebetaling.

I praksis betyder det, at du får mindre udbetalt hver måned i stedet for to årlige opkrævninger fra kommunen. Det er ikke en ny skat, men en anden måde at betale på.

Husk at du ikke længere skal tælle grundskylden med i budgettet på din budgetkonto.

Vil du betale nu eller låne og betale senere?

Hvis du er husejer, er det vigtigt, at du i år forholder dig til, om du vil betale fremtidige stigninger i både ejendomsskat og ejendomsværdiskat.

Du har mulighed for at sige nej til at betale den ekstra regning, hvis din ejendoms- eller grundværdi stiger. Hvis du gør det, så skal regningen betales, når du sælger huset – med renter. Derfor anbefaler vi som udgangspunkt ikke, at du bruger indefrysningsordningen, men der kan altid være gode grunde til, at det giver mening i lige netop dit tilfælde. Du er som udgangspunkt tilmeldt ordningen, så du skal aktivt framelde den, hvis du ikke vil indefryse dine skattestigninger.

Vi giver gerne vores besyv med, hvis du er i tvivl. Du er altid velkommen til at række ud til din rådgiver.

Book møde Ring mig op
Læs mere
Budgetkonto
Læs mere
Læs mere
Undgå overtræk med automatisk overførsel
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os