Mind Your Own Business er et landsdækkende tiltag målrettet etniske minoritetsdrenge. De ni drenge fra Odense er de første fynboer, der deltager i MYOB
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Ni drenge fra Odense satte sig forleden aften til rette i læderstolene i bestyrelseslokalet i Middelfart Sparekasse. De udgør virksomheden ”Pray For The World”, og de arbejder hårdt på at realisere drømmen om at blive tøjproducenter ved at få en jakke med deres eget logo i produktion.

Drengene er en del af programmet ”Mind Your Own Business”, MYOB, hvor Dansk Flygtningehjælp og Tryg Fonden tilbyder etniske minoritetsdrenge hjælp til at starte deres egen virksomhed. Drengene får tilknyttet frivillige venturepiloter og en mentorvirksomhed samt 25.000 kroner i startkapital.

Sparekassen er mentorvirksomhed for de ni drenge fra Odense, der udgør den første fynske virksomhed i MYOB-projektet. Tirsdag aften var de på besøg i Sparekassen for at få gode råd og at blive udfordret på deres forretningsidé.

Endnu er den store udfordring at få jakken sat i produktion. Det forhindrer dog ikke drengene i at have gjort sig tanker om, hvad der skal ske med overskuddet. 10 procent af det skal gå til Dansk Flygtningehjælp. Pray For The World handler nemlig om at skabe fred i verden og hjælpe dem, der har brug for det, forklarer drengene.

Et godt initiativ

Middelfart Sparekasse stødte på MYOB-konceptet til CSR Awards i Vejle sidste efterår. Her fortalte tre andre mikrovirksomheder om deres forretninger, og underdirektør Rikke Dresing tilbød med det samme sin hjælp, hvis der opstod muligheder inden for Sparekassens markedsområde. Og da Pray For The World-drengene et par måneder senere pludselig stod uden mentorvirksomhed, sagde Sparekassen ja til at tage over.

“Mind Your Own Business er et glimrende projekt, og erfaringerne viser, at flere deltagere efterfølgende vælger at tage en uddannelse eller springer ud som iværksættere. Det hjælper vi gerne på vej, så godt vi kan siger”, Rikke Dresing.

Erhvervsrådgiver Mads Lindskov og CSR-studentermedhjælper Anne Mørk Christoffersen er de to faste kontaktpersoner til drengene i Pray For The World. De håber på at have en jakke klar til salg medio april.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her