Større tekst
- 100% +
Læs op

Livet bliver sværere for ”morfar” i fremtiden

8. december 2023

Flere ahaoplevelser var udbyttet for Michael E. Hansen og Christian Klint Barslund efter deltagelsen på kurset Søvn, tid og fokus.

Kurset er det nyeste tiltag i Sparekassens strategi om mental sundhed blandt medarbejderne.

– Jeg er i 50’erne, så jeg tager da gerne en ”morfar” i ny og næ, men den går ikke længere. Det er slut. Middagsluren er skidt for ens nattesøvn, den skal, hvis trangen opstår, afløses af frisk luft og dagslys, og effekten er mærkbar meget hurtigt.

Sådan siger Michael E. Hansen, der er rådgiver i Kolding-afdelingen, med et skævt smil efter deltagelsen på kurset Søvn, tid og fokus.

– Jeg fik da et wakeupcall i forhold til flere ting omkring min søvn – det gælder både i relation til indtagelse af koffein, slik, kager og andre søde kager samt alkohol. Der kom flere ting frem på kurset, som kom en smule bag på mig, siger Michael E. Hansen efter mødet med den anerkendte søvnekspert Mikael Rasmussen.

Sover simpelthen bedre

Michael E. Hansen er glad for et glas cola med jævne mellemrum, men efter kurset er den slags bandlyst efter 18.30.

– Det har bestemt gjort en forskel for mig allerede, jeg sover simpelthen bedre, og dermed er jeg mere frisk og veloplagt om dagen.

Han erkender, at den mørke vintertid er træls for ham, men efter kurset fokuserer han ekstra meget på at få frisk luft og ikke mindst så mange doser dagslys som muligt.

– Min kone arbejder også i den finansielle sektor, og hun er benovet over, hvor meget vi gør for medarbejdernes ve og vel. Det er ud fra en strategi om, at glade og tilfredse medarbejdere giver glade og tilfredse kunder, og der er med sikkerhed en sammenhæng.

– Det er rart at være et sted, hvor den generelle og løbende fokus på medarbejdernes fysiske og mentale helbred fylder så meget.

Farvel til telefonen

Christian Klint Barslund, privatkundechef i Fredericia-afdelingen, har i mange år haft en fast rutine – om aftenen, lige inden han skulle sove, scrollede han i nogle minutter på sin telefon.

Efter Søvn, tid og fokus-kurset er den rutine fortid.

– Jeg kan sige det meget konkret – jeg besluttede mig for at droppe telefonen inden sovetid, og siden har kvaliteten af min søvn været bedre end tidligere.

Det tager ifølge forskningen tre gange så lang tid at lande i den dybe søvn, hvis man er på telefonen som det sidste, inden man skal sove.

– Det anede jeg ikke, og generelt har vi hjemme hos os taget flere tiltag i forhold til telefonen – vi har også lørdage og søndage, hvor hverken min kone eller jeg bruger telefonen. Det giver et noget andet samvær med ens børn, skulle jeg hilse og sige.

Det var en øjenåbner

I forhold til tid kalder Christian Klint Barslund sig selv tidsrealist, men alligevel fik han brugbare værktøjer med fra kursets anden dag, hvor Danmarks førende ekspert på området, Trine Kolding, gav gode råd om at finde tid og fokus i en hektisk hverdag.

– For mig var det en øjenåbner, hvad det betyder at være tilgængelig hele tiden. Det tager nemlig tid at finde tilbage til fokus på den opgave, man bliver afbrudt i, og hvis det sker mange gange i løbet af en dag, bliver en del tid spildt, siger Christian Klint Barslund, som også fokuserer mere på at afstemme tidsforbruget med sine kolleger.

– Jeg er typen, som gerne bruger tid på at arbejde mig ned i en sag, mens jeg for eksempel har en kollega med en mere entreprenant tilgang – lad os nu få noget fra hånden-typen. Lige der er det vigtigt, at vi får afstemt tidsforbruget og vores respektive forhold til tid, siger Christian Klint Barslund.

Vindere og tabere

Han er i lighed med Michael E. Hansen opmærksom på, at meget af det, vi gør i hverdagen, er vaner med en snert af afhængighed i forhold til for eksempel at være på telefonen hele tiden.

Vinderne efter kurset er medarbejderne og dermed også kunderne – taberne er iPhone, iPad, kaffe, cola, søde sager, alkohol og ikke mindst den meget brugte ”morfar”.

Læs mere
Søvn, tid og fokus: HR-direktørens sovevaner
Læs mere
Nyt job?
Se ledige stillinger i Middelfart Sparekasse
Læs mere
Læs mere
Strategisk fokus på at være en af Danmarks bedste arbejdspladser
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os