Ikke en løftet pegefinger
Baggrunden for at snakke med HR-direktøren om hendes soveværelse og sovevaner, er, at samtlige medarbejdere over de kommende måneder skal på kurset ”Søvn, tid og fokus”.
Det er en naturlig fortsættelse af længere tids arbejde med mental sundhed hos de cirka 400 medarbejdere, og over de kommende måneder møder medarbejderne på skift indlæg fra søvnekspert Mikael Rasmussen samt fra Trine Kolding, der i mere end 20 år har arbejdet med tid, effektivitet og fokus.
– Tidligere arbejdede vi mere med fysisk betonede ting som motion, kost, rygning og så videre, men nu er fokus flyttet op i hovedet. Forskningen peger på, at søvn er altafgørende for mental sundhed, så derfor er det oplagt for os at interessere os for det, siger Helle Lund Gregersen, som understreger, at tiltaget er alt andet end en løftet pegefinger.
– Det er udelukkende et forsøg på at stille værktøjer til rådighed for medarbejderne i bestræbelserne på at opnå øget velvære.
Får vigtig læring
Inden Helle Lund Gregersen falder i søvn, scroller hun ikke igennem sociale medier på sin telefon. Hun læser også kun meget sjældent. Hun fokuserer på at falde i søvn.
– Selvfølgelig kan der være dage, hvor spekulationer gør det sværere, og de dage bruger jeg vejrtrækningsøvelser. Generelt forsøger jeg at have det samme søvnmønster alle ugens syv dage, fortæller hun.
Hun er overbevist om, at hun får vigtig læring med hjem fra kurset, for selv om hun sover godt, sover hun ikke nok, erkender hun.
– Tidligere sov jeg typisk seks og en halv time, men det forsøger jeg at ændre til syv og en halv time, så jeg nu står op klokken seks i stedet for klokken fem.
Nyder roen om morgenen
Den 50-årige HR-direktør har alle dage været et morgenmenneske, og det udnytter hun også arbejdsmæssigt.
– Jeg har et job med mange afbrydelser i løbet af en dag, så jeg nyder de tidligere morgentimer, hvor der er ro og tid til fordybelse. Det passer perfekt sammen med, at jeg også fungerer bedst først på dagen, siger Helle Lund Gregersen, der det seneste år også har skullet finde ind i en anden hverdagscyklus.
– Jeg blev skilt for et års tid siden, og det betød ændringer, som blandt andet førte til, at jeg skubbede sengetiden foran mig, fordi jeg følte, jeg havde brug for timerne, som hun siger og tilføjer:
– Om morgenen stod jeg dog stadig op på samme tidspunkt, som jeg plejede.
Ingen middagslur
Generelt betragter hun sig selv som udpræget tidsoptimist, og hun har en struktureret tilgang til at nå det, hun gerne vil og skal i løbet af en dag – hvilket aldrig inkluderer en middagslur.
– Det bruger jeg ikke – måske også fordi jeg ikke er ret god til at sove midt på dagen.
Til gengæld sover hun køligt, for åbent vindue, og som hun siger, betyder gode sovevaner alverden for ens velbefindende.
– Det er jo det, vi gerne vil bidrage til – at vi alle bliver så langtidsholdbare som muligt – og fordi man er god ved sig selv, bliver det også lettere at være en god kollega, siger Helle Lund Gregersen, som glæder sig til at lade alle kolleger smage på søvnens glæder på det kommende kursus.