”At rejse er at leve”, skrev H.C. Andersen i 1845. Udtrykket er lige så gangbart i dag som dengang, for ofte er en rejse forbundet med store oplevelser og minder for livet.

Uheld kan naturligvis ikke undgås, men du kan gardere dig hjemmefra, så der er størst mulig chance for, at ferieminderne bliver de gode af slagsen og ikke minder om problemer og uventede situationer.

For at hjælpe dig bedst muligt på vej, har vi samlet en række gode råd til, hvordan du bedst muligt forbereder din økonomi inden du skal ud og rejse.

Styr på forsikringen

Har du styr på forsikringen? Det kan jo gå galt på ferien, og så er det rart at kunne få den rette hjælp. Tjek derfor din rejseforsikring, inden du rejser. Og husk det blå EU-sygesikringskort. Det er din adgang til behandling i udlandet. Med et MasterCard Guld eller MasterCard Platinum kan du få et kort, der dækker rejseulykke, sygdom, hjemtransport mv.

Husk det røde kort

Er det en bilferie, der venter forude, så husk også det røde kort. Det giver adgang til vejhjælp i udlandet, når bilen er kaskoforsikret i Danmark. Det røde kort kan også hentes som en app til din mobiltelefon. Husk også at medbringe refleksveste, bilens registreringsattest, en kopi af bilforsikringen, advarselstrekant og naturligvis kørekortet. Og så er det en god idé at undersøge regler og krav i de lande, du skal køre gennem, så du har styr på alle detaljer om krav til motorvejsmærkater osv.

Medbring mere end 1 betalingskort

Det er også en god idé at medbringe to forskellige betalingskort på din ferie. For det første så du har et ekstra, hvis det ene skulle blive væk. For det andet undgår du at havne i problemer, hvis hæve-grænsen på dit primære kort overskrides. Vær også opmærksom på, at nogle biludlejningsfirmaer kræver at man har et internationalt kreditkort som fx MasterCard. Har du brug for et mere betalingskort, så kontakt din rådgiver.

Medbring kontanter

Det er også en god idé at have kontanter med hjemmefra. Du kan gebyrfrit hæve euro i alle Middelfart Sparekasses hæveautomater – undtagen den, der står ved siden af kassen i hovedsædet i Middelfart.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her