Gode råd til feriens billeje
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Skal du leje bil i sommerferien, så kan det være en rigtig god ide at medbringe et international kreditkort som fx MasterCard.

Nogle europæiske biludlejere kræver nemlig ekstra forsikring fra danske forbrugere, der kun medbringer et Visa/Dankort. Det skyldes, at Visa/Dankort er et debetkort, hvor udlejeren ikke har mulighed for at reservere et depositum på. Det kan til gengæld lade sig gøre på bl.a. et MasterCard.

De fleste danskere bestiller og forudbetaler lejebilen hjemmefra, så de bare skal afhente den, når de ankommer i lufthavnen. Som regel forløber det hele uproblematisk, men nogle biludlejningsselskaber på feriedestinationen stiller krav om, at forbrugeren skal købe en ekstra forsikring for at få bilen udleveret, hvis forbrugeren kun medbringer et Visa/Dankort.

Medbring et MasterCard

Ifølge Finansrådet er Visa/Dankortet et gyldigt kreditkort i udlandet, men det ændrer desværre ikke på problemet, hvis biludlejeren ikke anerkender det. Derfor er rådet til forbrugere, at de må medbringe et internationalt kreditkort, når de booker lejebil i EU, hvis de vil være på den sikre side.

Har du brug for et MasterCard til ferien, er du velkommen til at kontakte os.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.