Større tekst
- 100% +
Læs op

Problemer med veksling af danske kroner i udlandet

28. marts 2023

Foretrækker du at betaler med kontanter, når du rejser i udlandet? Så kan det være en god i de at veksle valuta hjemmefra.

Udenrigsministeriet er nemlig blevet opmærksom på, at danske rejsende i bl.a. Thailand, Egypten, Libanon og på Balkan har oplevet problemer med at kunne veksle kontant fra danske kroner til den lokale valuta.

Brug dit betalingskort eller medbring euro

De udenlandske banker og vekselbureauer vil i nogle tilfælde ikke tage imod de danske kontanter eller tilbyder en urimelig lav kurs, hvis du vil veksle danske kroner om til den lokale valuta. Brug i stedet dit betalingskort til enten at betale med eller hæve lokal valuta på, når du kommer frem til din destination.

Alternativt kan du hæve euro hjemmefra og veksle dem til den lokale valuta i landet, du rejser til. Er du kunde i Middelfart Sparekasse, kan du gebyrfri hæve valuta i vores automater.

Hvis du står i udlandet med danske kontanter og ikke kan veksle dem til lokal valuta og samtidig ikke har et betalingskort, kan du få overført penge hjemmefra via et internationalt pengeoverførselsbureau.

Læs mere
Gode råd til din rejse
Læs mere
Læs mere
Tag to betalingskort med på ferien
Læs mere
Læs mere
Find nærmeste hæveautomat
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os