Større tekst
- 100% +
Læs op

Tag to betalingskort med på ferien

22. april 2022

Skal du ud at rejse i foråret eller til sommer? På ferien er forbrugsgrænser, vekselkurser, et forsvundet kort eller afviste betalinger det sidste, du har lyst til at bruge din tid (og penge) på.

Vi har samlet en håndfuld gode råd om betalingskort på ferien. Så kan du spare dig for besvær, når du er taget afsted, og i stedet nyde din ferie.

Derfor kan det være en god ide at tage to kort med på rejsen

Det er ikke rart, hvis dit kort bliver afvist, når du fx står og skal betale hotelregningen. Det kan ske, hvis du har overskredet forbrugsgrænsen på Visa, der opgøres pr. løbende 30 dage. 

Tidligere var Visa primært noget, vi brugte i udlandet. I dag sker flere og flere betalinger i Danmark ved at blive betalt fra Visa-delen af et Visa/Dankort – og dermed også fra forbrugsgrænsen. Det gælder fx, hvis du betaler kontaktløst med Apple Pay eller Google Pay herhjemme i Danmark. Derfor kan du hurtigt nå grænsen for, hvor meget der kan betales i udlandet pr. løbende 30 dage.

  • På et Visa/Dankort kan du betale op til 25.000 kr. pr. løbende 30 dage i udlandet *) – og du kan højst hæve 2.000 kr. i kontanter om døgn i udlandet. 
  • På fx et Mastercard Guld kan du betale op til 50.000 kr. pr. løbende 30 dage i udlandet – og du kan højst hæve 6.000 kr. i kontanter pr. døgn i udlandet. 
  • På fx et Mastercard Debit kan du betale op til 30.000 kroner om dage i ind- og udland – og du kan højst hæve 5.000 kr. i kontanter pr. døgn.

Grænserne for hvor meget du kan betale/hæve er sat af sikkerhedshensyn. *) Grænsen på Visa/Dankort forhøjes pr. 01.05.2023 til 50.000 kr.

 

Tjek kortets udløbsdato, inden du rejser på ferie

Tjek dit korts udløbsdato, inden du rejser på ferie, så du er sikker på, at kortet er gyldigt under hele ferien.

Dit betalingskort er gyldigt indtil udgangen af den måned, der står på forsiden af kortet. Senest tre uger før vil du automatisk få tilsendt et nyt kort.

Sammen med kortet modtager du også en vejledning til, hvordan du aktiverer kortet.

Mastercard Guld - mere end bare et kreditkort - mange fordele

Mastercard Guld

Et godt supplement til dit Visa/Dankort

Har du ikke allerede et Mastercard, kan et Mastercard Guld være et godt supplement til dit Visa/Dankort. Sammen med kortet får du nemlig flere gode forsikringer, der gælder i både ind- og udland:

  • Rejseulykke
  • Sygdom/hjemtransport
  • Flyforsinkelse og -forbindelse
  • Flybagageforsinkelse
  • Selvrisikodækning på lejet bil
  • Afbestilling
  • Udvidet reklamationsret, Købsforsikring samt ID-tyveri forsikring

Skal du ud at rejse, så vær opmærksom på, at der er ca. 14 dages leveringstid på et Mastercard. Har du dog bare bestilt kortet, så gælder afbestillings- og rejseforsikringen allerede.

Vil du gerne have et Mastercard, eller har du spørgsmål til Mastercard, er du altid velkommen til at kontakte din rådgiver.

Book møde Bliv ringet op

Tag et kreditkort med, hvis du skal leje bil

Skal du leje bil i ferien, så kan det være en rigtig god ide at medbringe et international kreditkort som fx Mastercard Kredit.

Nogle biludlejere kræver nemlig adgang til at reservere et ekstra beløb som depositum i tilknytning lejeaftalen, som ikke kan lade sig gøre med et Visa/Dankort. Det skyldes, at Visa/Dankort er et debetkort, dvs. et beløb bliver godkendt og hævet med det samme. Muligheden for at reservere et beløb kan til gengæld lade sig gøre på bl.a. et Mastercard Kredit.

Find din pinkode til dit kort

Godt nyt til dig, der af og til glemmer din pinkode. I den nye mobilbank kan du se din pinkode til dit betalingskort.

Sådan finder du pinkoden i den nye mobilbank:

Sådan gør du, hvis du mister et kort

Det er vigtigt, at du straks spærrer dit kort, hvis du taber det, hvis det bliver stjålet, eller du har mistanke om, at det bliver misbrugt.

Du kan selv spærre dit kort i den netbank eller mobilbank. Inden for vores åbningstid kan du også ringe til os og få dit kort spærret:

  • Middelfart Sparekasse
    Telefonen er åben kl. 10-16, tlf. 64 22 22 22

Uden for vores åbningstid kan du få hjælp til at spærre dit kort her:

  • Dankort og Visa/Dankort
    Telefon er åben 24 timer, tlf. 44 89 29 29
  • Mastercard, Maestro og American Express
    Telefon er åben 24 timer, tlf. 44 89 27 50

Betal i den lokale valuta

Når du skal betale med kort i udlandet, så vælg altid at betale i den lokale valuta.

I udlandet kan du blive spurgt, om du vil betale i danske kroner eller i den lokale valuta, når du betaler med kort. Vælger du at betale i danske kroner, får du en dårligere vekselkurs, og du betaler ofte et ekstra gebyr til butikken. Så betal altid i den lokale valuta.

Undgå for mange kontanthævninger

Du bliver pålagt et gebyr, når du hæver penge i udlandet – det gælder, uanset hvilken korttype, du har medbragt på ferien.

Gebyret er min. på 10 kr. pr. hævning – beløbet afhænger af korttypen. Selvom det måske ikke lyder af meget, så kan det hurtigt løbe op. Skal du hæve kontanter i udlandet, bør du vælge en hæveautomat, der tilhører en udenlandsk bank. Så undgår du ekstra høje gebyrer – og skjulte priser i form af en dårligere vekselkurs. 

Det billigste er at undgå kontanthævninger og i stedet betale med kort, de steder hvor det er muligt.

Se gebyrer for kontanthævninger i udlandet i vores prisliste – klik her

Læs mere her
Tag trygt på ferie med markedets bedste rejseforsikring
Læs mere
Læs mere her
Bliv klogere på hæve- og beløbsgrænser på dine betalingskort
Læs mere
Læs mere her
Betal nemt og sikkert med Apple Pay
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os