Større tekst
- 100% +
Læs op

Årsopgørelsen 2022

13. marts 2023

Så er årsopgørelsen for 2022 tilgængelig, og du kan se, om du skal have penge tilbage eller betale restskat.

Se din årsopgørelse for 2022

Hvis du skal have penge tilbage

Er du så heldig, at du skal have penge tilbage, så kan du se frem til at overskydende skat udbetales til din NemKonto fra 14. april 2023.

Skat betaler ikke længere renter på overskydende skat, så vær opmærksom på, at du ikke længere kan “tjene” på at betale for meget skat.

Hvis du skal betale penge tilbage

Skal du betale skat tilbage, vil det være en god ide at gøre det hurtigst muligt. Frem til 3. juli 2023 er renten 1,7% procent, derefter kommer der et rentetillæg på 3,7% procent på.

Hvis du ikke har betalt din restskat senest 3. juli 2023, regner Skat din restskat inklusive procenttillæg op til 22.503 kr. ind i din skat for 2024. Restskat over 22.503 kr. opkræves i op til 3 rater i august, september, oktober.

Tal du selv skal tjekke

Skat henter automatisk langt de fleste oplysninger om din indkomst, fx løn, SU, renteindtægt osv. Du skal dog tjekke din årsopgørelse, det er nemlig dit ansvar at tallene er korrekte.

Nogle af de tal, som Skat ikke automatisk får oplyst, og som du derfor skal være ekstra opmærksom på, er bl.a. kørselsfradrag, håndværkerfradrag, servicefradrag og udlejning af fx værelse og lign.

Har du rettelser eller tilføjelser til din årsopgørelse, er der deadline 1. maj 2023.

Forskudsopgørelsen – slip for restskat næste år

Når du alligevel er i gang med at tjekke din årsopgørelsen, kan det være en god ide også at løbe din forskudsopgørelse for 2023 igennem.

Forskudsopgørelsen er oversigten over, hvad du forventer at tjene i løbet af et år. Skat udfylder automatisk din forskudsopgørelse for 2023 med tal fra din årsopgørelse for 2022, så hvis fx din indkomst ændret sig, eller renterne på dit realkreditlån er steget eller faldet, vil det påvirke din forskudsopgørelse.

Jo mere opmærksom du er på at tilpasse din forskudsopgørelse, jo mere sandsynligt er det, at du ikke skal betale restskat næste år.

Har du brug for hjælp

I disse dage sidder Skats medarbejdere klar ved telefonen for at hjælpe med årsopgørelsen. 

Har du brug for en uforpligtende snak om din økonomi, er du selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte din rådgiver.

Læs mere her
Husk at rette din forskudsopgørelse
Læs mere
Læs mere her
Har du brug for et økonomitjek?
Læs mere
Kontakt Skat Kontakt din rådgiver
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os