Større tekst
- 100% +
Læs op

Kolding Klatreklub:

Sammenholdet er klippen i Kolding Klatreklub

23. november 2022

I en gammel fabrikshal på Volkerts Fabrikker i Kolding finder man en af landets bedste klatreklubber. Siden 2012 er medlemstallet vokset fra 10 til 350 medlemmer, og en stor del af den succes skyldes de mange passionerede frivillige og det stærke sammenhold, som findes i klubben. Kolding Klatreklub er nemlig drevet af medlemmerne for medlemmerne.

Her handler det ikke om at nå toppen først.

Det handler om at nå den sammen.

Alle kan være med

Det summer af liv i den gamle, højloftede hal i Koldings historiske Volkerts Fabrikker. Langs murene rejser sig op til 13 meter høje vægge af træ, som er plastret til med gevækster i et tilsyneladende omstændigt virvar af farver og former.

Klatregreb. Sindrigt monteret i farvekodede ruter på væggene. Kategoriseret efter niveau, og her findes udfordringer til alle klubbens medlemmer. Begyndere. Øvede. Eksperter.

Alle kan være med, og hallen har alle faciliteter, der hører sig til i en moderne klatreklub.

Sammenholdet er klippen i Kolding Klatreklub

Klatring er en holdsport

Seletøj gøres klar, og karabinhager klikker. Helt oppe under loftet nærmer en ung kvinde sig toppen. Hun er iført seletøj og et reb, som er forbundet til hendes makker, der står på gulvet.

Spredt rundt i hallen hænger der folk på klatrevægge og kæmper med på forskellig vis at nå det næste greb med enten en hånd eller en fod. Kammeraterne står klar på jorden med gode råd og motiverende tilråb. For det kan sagtens være svært, selv om der ikke er langt ned.

Halvdelen af vægpladsen i hallen er dedikeret til den populære og mest simple disciplin, bouldering. Her klatrer man uden reb op til 4,5 meters højde – og falder man ned, lander man på de tykke og bløde madrasser på gulvet.

Nogle klatrer. Andre hepper eller sidder med rester af kalk på hænderne og snakker på madrasserne. Man forstår, hvorfor flere omtaler klatring som en holdsport.

Sammenholdet er klippen i Kolding Klatreklub

Klubaften - hver aften

I midten af rummet er der et område med borde og sofaer, hvor der ifølge formand Gary Britton sagtens kan opstå spontane middagsarrangementer og andre sociale ting i løbet af ugen.

For der er ikke én ugentlig klubaften i klatreklubben. Der er mulighed for at klatre alle hverdage fra 18.30 til 21.30 – og 13-16 om søndagen. Men medlemmerne har ikke adgang ikke uden for åbningstiden. Og det er der ifølge formanden en klar pointe med.

Vi er meget bevidste om det sociale sammenhold og vil gerne have, at folk er her på samme tid, så vi styrker miljøet i klubben. Derfor har vi faste åbningstider, og det virker ret godt. Nye medlemmer kommer hurtigere ind i miljøet, og det er generelt nemmere for folk at møde nogle andre end dem, de lige plejer at klatre med, når der er mange i hallen. For eksempel har vi en del studerende i klubben, som får nye venner her – og vi ser da også, at der er nogle, som ender med at blive klatrekærester. Så der er helt klart et godt miljø i klubben. Og så er kulturen inden for klatring også, at man lærer fra sig, når man er her. De mere erfarne klatrere vil altid gerne give gode råd og tips. Så man kan vel sige, at hver aften er klubaften, siger Gary Britton.

Fakta

Kolding Klatreklub

Flyttede ind i Volkerts Fabrikker i 2012

Blev kåret til Danmarks bedste klatreklub i 2014

Klubben har 350 medlemmer

Yngste medlem er 5 år

Ældste medlem er 67 år

Kønsfordeling: 34 procent kvinder / 66 procent mænd

wwww.koldingklatreklub.dk

Læs mere om Lillebælt Smakkelaug
Fællesskab for fulde sejl
Læs mere
Læs mere her
Har du et godt formål, vi skal støtte?
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os