Større tekst
- 100% +
Læs op

Horsens Golfklub

I Horsens er golf en holdsport

22. februar 2023

Golf er for alle – og alle er velkomne. Det er filosofien i Horsens Golfklub, hvor livet i klubhuset vægtes lige så højt som aktiviteterne på grønsværen.

Frivillighed og fællesskab er nemlig nogle af grundpillerne i klubben i Hansted Ådal, hvor man ifølge formand Henning Barsøe aktivt har forsøgt at gøre op med den for mange gængse opfattelse, at golf er en sport for de få.

Om noget forholder det sig omvendt. Golf er en af de få sportsgrene, som kan spilles af godtfolk i alle aldre, mener formanden.

Selv om der er proppet med biler på parkeringspladsen, er der ingen spillere at se på banerne omkring Horsens Golfklub denne eftermiddag.

Det skyldes imidlertid hverken dårligt vejr eller et kollektivt udfald i lysten til at spille golf. Årsagen skal findes i restauranten i det smukt beliggende klubhus, hvor mere end 200 medlemmer og forretningsforbindelser har indfundet sig i anledning af Horsens Golfklubs 50-års jubilæum.

Menuen står på tapas. Golfkøller er for en stund skiftet ud med grissini, og humøret er højt, da formand Henning Barsøe tager ordet og benytter anledningen til at takke klubbens 10 ansatte og ikke mindst de mange frivillige, som er helt afgørende for den daglige drift af klubben.

Henning Barsøe, formand i Horsens Golfklub

Golf skal være for alle

– Horsens Golfklub er en forening, og vi tænker også som en forening. Golf skal være for alle. Det er det, der fungerer godt herude, og det er en vigtig opgave hele tiden at sikre os, at vi skaber nogle rammer, hvor medlemmer selv føler sig motiveret til at yde en ekstra indsats. Vi forventer ikke, at folk skal være frivillige gennem hele deres golfkarriere, men for nogle er det jo en god måde at blive en del af det fællesskab, som findes blandt klubbens frivillige, forklarer formanden, da receptionen er overstået.

– Vi har arbejdet meget med at opbygge klubben indefra og skabe en social kerne. For golf er jo ikke som sådan en holdsport. Det er selvfølgelig rigtig svært at gå 18 huller på fire timer med tre andre uden at snakke sammen, så vi har mange små kerner af folk, som spiller fast sammen. Derfor er det vigtigt for os, at der også er en overordnet følelse af holdånd i klubben. Det handler jo også meget om alt det, der foregår i klubhuset, og har vi rammerne til at komme hinanden meget mere ved og dyrke det sociale. Det er folk heldigvis gode til, siger Henning Barsøe.

Det er imidlertid ikke nok at opbygge klubben indefra. Der er også nødt til at komme nye medlemmer til. Og her er der ikke nogen fine fornemmelser.

Fra sandkasse- til seniorgolf

– Vi gør meget for at være en åben klub, hvor der er en stor bredde. Det er ikke nogen hemmelighed, at golfudstyr ikke er billigt. Men det gælder jo også andre sportsgrene. I første omgang handler det dog om at finde ud af, om man kan lide at spille golf, og derfor kan folk låne udstyr i de tre første måneder herude. Og vi har heller ikke særlige krav til beklædning. Man kommer bare i sit almindelige sportstøj. Vi har et meget inkluderende miljø, og det mærker folk som regel hurtigt, når de begynder at komme herude.

Derudover behøver man ikke at have en fast golfmakker. Der er naturligvis mulighed for at tage ud og spille med dem, man gerne vil spille med, men klubben tilbyder også faste klubdage med træning, hvor det er muligt både at blive bedre til golf og møde nogle ligesindede. Her tilbyder Horsens Golfklub både dame-, herre-, senior- og begyndertræning i løbet af ugen.

Og aldersspredningen er stor blandt medlemmerne. Endnu en af sportens fortræffeligheder, spørger man formanden.

– Golf udmærker sig ved, at man kan begynde at spille i de fleste stadier af livet. Både som barn og som pensionist. Og vi har begge dele – og alt indimellem. De allermindste starter med sandkassegolf, hvor de kan få lov at lege sporten ind. Vi har en del børn og unge, men det er klart, at det også er et spil, som kræver, at man har tiden til det. Så vi har mange, som melder sig herude, når de trækker sig fra arbejdsmarkedet og stadig gerne vil være aktive. De har måske dyrket andre sportsgrene, som kroppen ikke længere kan følge med til, og så vil de gerne dyrke en anden sport, hvor der også er et socialt fællesskab. Og vi kan tilbyde begge dele, siger Henning Barsøe.

Fakta

Horsens Golfklub

Klubben er stiftet 1972 af en gruppe borgere, som gennem et foredrag i Rotary fattede interesse for sporten.

Klubbens bane lå i første omgang i Juelsminde. I dag ligger både klubhus og bane i Hansted Ådal, hvor det første udslagssted blev etableret i 1981.

Klubben fyldte i 2022 50 år.

Klubben har i dag 1100 medlemmer.

www.horsensgolfklub.dk

Læs mere her
Tusindvis gik med i kampen mod ensomhed
Læs mere
Læs mere her
Se hvem vi støtter og søg sponsorat
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os