Større tekst
- 100% +
Læs op

Hvinningdal Aktivitetsforening af 1985:

I HA85 puster de til ilden i ildsjælene

26. maj 2023

Imens mange danske foreninger kæmper med at hverve og fastholde nye medlemmer, har Sportsforeningen Hvinningdal Aktivitetsforening af 1985 (HA 85) knækket kurven ved at etablere en arbejdsgruppe, som påtager sig de administrative og praktiske opgaver, der kan afskrække frivillige, som har lyst til at sætte nye aktiviteter i gang.

– Det handler om ikke at kvæle ilden i ildsjælene. Vi har simpelthen gjort det nemmere for de frivillige, som har en god idé, forklarer Morten Dixen Olseth, der er formand i HA85

Høvdingebold hitter

Den umiskendelige lyd af gummisåler imod lakeret trægulv giver genklang under hallens loft og blander sig med råbende stemmer og de karakteristiske klask fra bolde, der rammer gulvet, gribes eller rammer deres menneskelige mål.

Det er nemlig ikke håndbold eller fodbold, der er på programmet denne aften i Silkeborg. Det er høvdingebold. For kvinder.

Et nyt og populært initiativ, som blev startet af Inge Korshøj Steffensen og på rekordtid har trukket mange nye medlemmer til klubben.

– Vi træner selvfølgelig, men det primære er fællesskabet og at have det sjovt. Og hvem har ikke altid elsket høvdingebold i skolen, siger Inge Korshøj Steffensen, der kontaktede HA85 med ideen om at etablere et hold med høvdingebold for kvinder.

Blot to måneder senere blev de første bolde kastet, og det nye tilbud i HA85 viste sig at være lidt af et tilløbsstykke

Overskud på banen

Blot to måneder senere blev de første bolde kastet, og det nye tilbud i HA85 viste sig at være lidt af et tilløbsstykke. 44 kvinder mødte op til første træning – og pludselig er der opstået et helt nye netværk omkring en ny aktivitet, fordi HA85 tør satse. Og fordi at foreningen har forstået, at det er på banen, initiativtagere som Inge Korshøj Steffensen skal bruge deres energi.

– Hun skal ikke bruge tid på at opkræve kontingenter eller stå for andre praktiske ting. Det har vi sat i system, så hun og andre med gode ideer og lyst til at skabe noget for andre kan bruge deres overskud til at skabe glæde på banen, siger HA85-formand Morten Dixen Olseth.

Høvdingebold. Et nyt og populært initiativ, som på rekordtid har trukket mange nye medlemmer til HA85.

Køreplan for nye initiativer

– Kort sagt har vi simpelthen lavet en køreplan for nye frivillige, som har lyst til at sætte en aktivitet i gang. Mange frygter, at det er tungt og besværligt at være frivillig, og det har en afskrækkende effekt. Derfor har vi lavet et fast team med fem frivillige, som står klar til at løse alle de praktiske opgaver, der er forbundet med at løbe nye aktiviteter i gang, forklarer Morten Dixen Olseth og uddyber:

– Har nogen en god idé, bliver de kontaktet af gruppen inden for en uge. Og så hjælper gruppen ellers med at booke tider, købe materiale, lave markedsføring og holde styr på økonomien. Det er en befrielse for de frivillige på halgulvet, og det er meget mere overskueligt for vores faste team, som har helt styr på alle formaliteterne.

Esport er et af mange populære tilbud i HA85

Flere tilbud giver nye medlemmer

På ganske kort tid har foreningen således sat gang i en håndfuld nye aktiviteter. Ud over høvdingebold har klubben i det seneste års tid introduceret yoga, basketball, styrketræning kombineret med gymnastik og en madklub. Initiativer, som alle har bidraget positivt til foreningens samlede medlemstal.

I det hele taget er det en del af strategien i HA85 at tage sig godt af de frivillige.
– Vi er fuldstændigt afhængige af vores frivillige kræfter. Hvis ikke der er frivillige, så kan vi ikke drive klubben. Derfor er det også fast arbejde at rekruttere nye frivillige og meget gerne fastholde dem, som vi allerede har i gang, siger Morten Dixen Olseth.

Fakta

Hvinningdal Aktivitetsforening af 1985

I daglig tale kaldet HA85

Etableret i 1985 og har som sit formål at fremme al idræt og fællesaktivitet, og derigennem at udvikle fysisk sundhed og socialt samvær blandt medlemmerne.

HA85 er gennem årene blevet den lokale forening med tilknytning til Hvinningdalskolen og området omkring denne. Det er målet, at alle børn og unge kan få gode oplevelser og dyrke idræt i lokalområdet sammen med deres kammerater i trygge rammer.

Foreningen er stærkt forankret i lokalområdet og fungerer som omdrejningspunkt for meget liv, udvikling og aktivitet.

Foreningen har 1200 medlemmer

Idrætsgrene i foreningen: Badminton, Basketball, børneidræt, dans og musik, esport, fitness, floorball, fodbold, gymnastik, håndbold, løb, høvdingebold, yoga, basketball, madklub.

Læs mere om HA85 her >>

Læs mere om Lillebælt Smakkelaug
Fællesskab for fulde sejl
Læs mere
Læs mere her
Har du et godt formål, vi skal støtte?
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os