Større tekst
- 100% +
Læs op

Bolig

Rentetilpasning 1. juli 2024: F3, F5 og F-Kort

4. marts 2024

Snart skal 25.000 boligejere med lån gennem Totalkredit have ny rente på deres F3- eller F5-lån eller nyt rentetillæg på deres F-kort-lån. Som boligejer bør man forholde sig til, om man tror på snarlige og gentagne rentenedsættelser, eller om man foretrækker den mere sikre løsning med længere rentebinding.

Fristen for at ændre på dit lån er 30. april 2024.

Kontakt din rådgiver

Endnu en gang er der store rentestigninger på vej til kunder med F3- og F5-lån. Sidst disse kunder fik ny rente, var renterne negative og de laveste i nyere tid. Siden er der sket meget i verden, og vi har fået inflation og højere renter.

Ydelsen efter skat står til at stige med 850 kroner om måneden pr. lånte million kroner for både F3- og F5-lån med afdrag. Det er en helt ny virkelighed at skulle navigere i.

Som boligejer kan man dog trøste sig med forventningen om, at renterne trods alt ikke bliver højere end nu.

F-Kort

F-Kort renten blev ved nytår fastsat til 3,6 %, og på finansmarkederne forventer man at renten falder til 3,2 % til juli. Omvendt forventes rentetillægget at stige fra 0,20 % (eller 0,12 % afhængig af fondskode bag eksisterende lån) til 0,55 %.

Dog er der forventning om gradvist faldende renter fremover, og F-kort-renten ventes at være omtrent 2,7 % ved årsskiftet. Altså et pænt rentefald som året går.

F3 og F5

På nuværende tidspunkt forventes renten at lande på ca. 3,1 % for både F3- og F5-lånene. Når renten på F3- og F5-lånene er lavere end på F-kort-lånene, så afspejler det investorernes forventninger om løbende rentenedsættelser fra centralbankerne i den kommende tid. Investorerne er derfor villige til at acceptere en lavere rente end på et 6-måneders lån mod til gengæld at få en garanteret rente i lidt længere tid

Med de lave renter på F3- og F5-lånene kan der for mange være god fornuft i at låse renten i 3 eller 5 år. På den måde sikrer du dig at få del i de lavere renter, uanset hvad de kommende år måtte bringe.

Føler du dig omvendt komfortabel med udsving i renterne, kan du vælge den helt korte rentebinding med et F-kort-lån og afvente turen ned ad rentebjerget med den usikkerhed, der altid følger med.

Hvis de store rentestigninger siden 2022 har gjort dig nervøs for nye stigninger i renten også længere ude i fremtiden, kan du også overveje at skifte til et fastforrentet lån. Renten på et fastforrentet lån er dog højere i øjeblikket, men til gengæld er renten fast, så længe du har lånet.

Husk frist ved udgangen af april

Er du glad for det lån, du har i dag, behøver du ikke gøre noget. Du får automatisk en ny rente 1. juli 2024. Hvis du ønsker at ændre på dit lån, eller er du i tvivl, så tag fat i din rådgiver inden 30. april – og gerne i god tid.

Få hjælp til din beslutning
Kontakt din rådgiver
Læs mere
Energi og vedligeholdelse af din bolig
Få et Energitjek
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os