Større tekst
- 100% +
Læs op

Bolig

Gode muligheder for lån til sommerhuset

6. april 2022

Sommerhussalget er aftaget lidt efter et par corona-år, hvor markedet boomede. Drømmer du også om at drikke kaffe på terrassen foran dit eget sommerhus hen over foråret og sommeren, får du her inspiration til dine lånemuligheder.

Der er stadig gang i salget af sommerhuse, men krigen i Ukraine får væksten i dansk økonomi til at bremse op i 2022, og usikkerheden for fremtiden er stor i øjeblikket. Vi forventer dog ikke, at markedet bliver slået helt ud af kurs.

Overvejer du at købe sommerhus, er det bedste råd at se det som en langsigtet beslutning, som du og din familie kan få glæde af i mange år fremover. Og der er mange gode muligheder for at finansiere herligheden med et realkreditlån, hvor du kan låne op til 75 procent af sommerhusets værdi.

Renterne er stadig lave, især på lån med variabel rente. Lån med fast rente i 30 år er steget ganske markant, men fra et ekstremt lavt udgangspunkt. Det er derfor ikke dyrt at låne til et sommerhus set i et historisk perspektiv.

Hvilket lån skal du vælge?

Når du skal vælge, hvordan du vil finansiere dit køb af sommerhus, er valg af lån den vigtigste beslutning. Her skal du afklare med dig selv, hvor vigtigt tryghed om din fremtidige rente er for dig.

Har du det bedst med sikkerhed for, hvad du betaler i rente på dit lån til sommerhuset, så er fast rente i 30 år nok en overvejelse værd. Vil du gerne benytte dig af de meget lave renter, der stadig er på lån med kort rentebinding, og tror du, at de forbliver lave længe, så kan du vælge et lån med variabel rente.

Vælger du et lån med variabel rente, kan du vælge imellem forskellige rentebindingsperioder. Du behøver altså ikke vælge alt eller intet, når det kommer til graden af tryghed om din fremtidige rente. Du kan for eksempel vælge at binde renten i tre eller fem år med et F3- eller F5-lån, eller du kan gå hele vejen og vælge den kortest mulige rentebinding på seks måneder ved at tage et F-kort-lån. Du kan også kombinere en kortfristet rentebinding med et loft over, hvor meget renten kan stige ved at vælge RenteMax.

Dit lån skal passe ind i din samlede økonomi

Når det er sagt, så er det ikke til at komme udenom, at et lån med variabel rente er det billigste valg – i hvert fald lige nu. Og umiddelbart forventer vi, at renterne på lån med kort rentebinding forbliver forholdsvist lave i de kommende år, også selvom rentepilen peger opad. Så er du villig til at løbe risikoen for, at renten stiger i løbet af den tid, du har lånet, er et variabelt forrentet lån en god mulighed for at spare penge her og nu.

Det vigtigste, når du vælger lån, er, at det passer med din husholdnings samlede økonomi. Der er for de flestes vedkommende også et lån i helårsboligen at tage højde for. Derfor skal valget af lån i sommerhuset ses som en del af en større plan for din privatøkonomi, både hvad angår rentesikring og i særdeleshed også i forhold til, om det giver mening for dig at afdrage eller have afdragsfrihed på dit sommerhuslån.

Kontakt din rådgiver, hvis du er interesseret i høre mere om dine muligheder.

Book et møde nu
Læs mere
Skal vi regne på drømme-sommerhuset?
Læs mere
Læs mere
Totalkredit er Bedst i Test
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os