Større tekst
- 100% +
Læs op

Tre unge talenter får tildelt Sparekassens studielegat for efteråret 2022

4. juli 2022

Når Nikolaj Bangsgaard, Rasmus Jul Kær og Marie Thulstrup Bruhn i det kommende efterår rejser til henholdsvis New York, Mexico og Indien, bliver det med en økonomisk håndsrækning fra Middelfart Sparekasse på opsparingen.

De tre studerende har hver modtaget 10.000 kroner.

Sparekassens studielegat uddeles til studerende, der ønsker at læse i udlandet. Vi uddeler tre legater ad gangen hvert halve år.

Forfølger jazzen på Manhattan

I de kommende to år har den unge jazztrommeslager Nikolaj Bangsgaard fået den unikke mulighed at studere på Manhattan School of Music. Han er uddannet fra Sydfynsk Musikkonservatorium i Odense og har efterfølgende klaret sig gennem det nåleøje, som er optagelsesprøven til Manhattan School of Music, hvor han kommer til at tage sin kandidatuddannelse i hjertet af verdens jazzhovedstad, New York.

Selve genren opstod i New York, og jazzscenen har det højeste niveau i verden – både blandt byens professionelle og på musikskolerne, hvor netop Manhattan School of Music hører til blandt den absolutte elite. Så det er en stor udfordring, som venter Nikolaj Bangsgaard i det amerikanske.

Men ambitionerne er store hos den Odense-baserede trommeslager, der ser frem til muligheden for at udvikle sig blandt verdens bedste. Både som jazztrommeslager og som musiker generelt.

Den dygtige fynbo har modtaget et scholarship på 27.000 dollars fra Manhattan School of Music, men skal stadig selv afholde en væsentlig udgift for at gå på studiet og ikke mindst bo og leve i en af verdens dyreste byer. Derfor har han søgt et studielegat hos Middelfart Sparekasse.

Og derfor er vi glade for at kunne bidrage til Nikolaj Bangsgaards jazz-eventyr i New York.

Globalt perspektiv i Mexico

22-årige Rasmus Jul Kjær er i gang med at læse en bachelor i Erhvervsøkonomi ved Aarhus Universitet. Og det er i den forbindelse, at han nu drager på et semesters udvekslingsophold i Mexico for at udvikle sig personligt og få et bedre perspektiv på den globale økonomi.

Han beskriver sig selv som dedikeret og målrettet – og har tidligere været en del af elitemiljøet i Esbjerg Fodboldklub, hvor seks år med høje krav lærte Rasmus Jul Kjær at være struktureret og vedholdende.

Nysgerrigheden omkring andre landes kulturer driver ham, og det har hele tiden været en del af Rasmus Jul Kjærs plan for sine studier at søge ud i verden.

I fremtiden håber han at arbejde inden for finanssektoren eller med marketing og strategi, og det er Rasmus Jul Kjærs håb, at opholdet i Mexico vil give ham et større perspektiv og udvikle ham sprogligt. Ambitionen er at blive god til spansk, og Rasmus Jul Kjær kan sagtens se sig selv arbejde i en international virksomhed en dag. Hvorfor det for ham er en klar fordel at styrke sine sproglige og kulturelle kompetencer med et semester i udlandet.

Grøn omstilling i Indien

Som et led i sin kandidatuddannelse i Buisiness and Development Studies ved Copenhagen Business School har Marie Thulstrup Bruhn besluttet sig for at tage på sit livs praktikophold i Indien hos den internationale speditørvirksomhed EFL, som har kontor i millionbyen Chennai.

Marie Thulstrup Bruhn har en brændende passion for den grønne omstilling, og hendes fokus er rettet imod, hvordan et land som Indien med 1,3 milliarder indbyggere, kan opnå klimaneutralitet.

Dette kan ikke lade sig gøre, uden at store virksomheder som eksempelvis EFL selv tager et aktivt ansvar, og det er dét, Maria Thulstrup Bruhns praktikophold kommer til at dreje sig om.

EFL er imidlertid allerede sit ansvar bevidst og arbejder aktivt med bæredygtighed og har en strategi i forhold til FN’s verdensmål om både lokalsamfund og klima.

Maria Thulstrup Bruhn skal under sit praktikophold være en del af virksomhedens Sustainability Team, hvor hun skal være med helt i front og arbejde med implementering og effektivisering af deres globale CSR-strategi. Hendes primære opgave bliver at arbejde med markedsanalyse og at udvikle nye og effektive løsninger for et mere klimaneutralt Europa.

Gennem sit foreløbige studie har Marie Thulstrup Bruhn fået kompetencer inden for grøn omstilling og virksomhedsstrategi i udviklingslande, og hun håber, at hendes ophold i Indien kan inspirere andre til også at følge deres drømme og ambitioner, selv om det kræver, at man skal rejse alene ud i verden.

Følg med i legatmodtagernes oplevelser

På vores blog, Blog.midspar.dk, kan du følge med i legatmodtagernes oplevelser under der studieophold. 

I løbet af august/september begynder de at skrive på bloggen, efterhånden som de rejser afsted.

Følge de tre studerende på blog.midspar.dk
Læs mere om vores studielegat
Skal du studere i udlandet?
Læs mere
Læs mere
Cosmo-konto til dig mellem 18 og 29 år
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os