Større tekst
- 100% +
Læs op

Årets studielegater uddelt til unge talenter

3. januar 2022

Verden venter på de tre studerende Nina Lindhardt Helios, Stine H. Jørgensen og Amalie Højmark Tygesen, som i foråret kan se frem til at tilbringe et semester i henholdsvis Israel, Sydkorea og New York.

Med i bagagen har de hver især et legat på 10.000 kroner fra Middelfart Sparekasse. Studielegatet uddeles af Sparekassen to gange om året til tre studerende, som ønsker at læse i udlandet. 

Spirende antropolog i kulturel smeltedigel

I forbindelse med sin bachelor i antropologi på Aarhus Universitet er Nina Lindhart Helios blevet tildelt en udvekslingsplads på Tel Aviv University i Israel i foråret 2022. 

Den perfekte destination for en spirende antropolog med en naturlig fascination for fremmede kulturer. 

Det er især kulturlivet såsom kunst og musik, og hvordan det beriger menneskers liv, samt hvordan man kan bruge kulturelle initiativer i forskellige miljøer, der optager Nina Lindhardt Helios. 

Drømmen for fremtiden er en dag at kunne arbejde med udvikling af kulturlivet i byer gennem musik og kulturfestivaller. Derfor vil Nina Lindhart Helios blandt andet bruge sit udlandsophold på at udvikle kompetencer inden for det område ved at tage fag, der omhandler den israelske kultur, historie og udvikling.

Fra Aarhus til Queens

23-årige Amalie Højmark Tygesen har sin daglige gang på Aarhus Universitet, hvor hun studerer dramaturgi. Efter nytår skifter hun imidlertid den jyske østkyst ud med den amerikanske, når hun drager til New York for at studere fire måneder på Queens College. 

For Amalie Højmark Tygesen har det altid været drømmen at udnytte sine kreative evner og udtrykke sig gennem kunstneriske platforme i håbet om at skabe en bedre verden.

Hun fordyber sig blandt andet i teater- og filmproduktioner som dramaturg og produktionsleder, og gennem studiet er hun kommet nærmere drømmen om at bruge kunsten til at gøre en forskel for dem, der ikke selv har en stemme.

Selve opholdet i USA er også en drøm, der går i opfyldelse. Queens College er ikke blot kendt for at have udklækket mange store talenter gennem tiden, men også for den store diversitet i stedets kultur og elevernes ophav.

Amalie Højmark Tygesen håber, at opholdet i New York udover det uddannelsesmæssige indhold vil give hende nye perspektiver, erfaring og viden om andre kulturer, som hun kan trække på i fremtiden.

Kulturforståelse med et globalt perspektiv

Når 25-årige Stine H. Jørgensen drager til den sydkoreanske hovedstad Seoul, er det med håbet om, at den højteknologiske storby kan udfordre hendes kulturelle- og sociale bevidsthed.

Med udgangspunkt i sin professionsbachelor i Value Chains Management på VIA i Aarhus har hun valgt at læse et semester på Hanyang Universitet og dygtiggøre sig inden for værdiskabelse i virksomheder og samtidig opnå et globalt perspektiv på, hvordan samfundet og kulturen i Seoul er påvirket af den ejerstruktur, det meste af byen og industrien er bygget op omkring. 

Under opholdet i Sydkorea vil Stine H. Jørgensen desuden opsøge den demilitariserede zone, som udgør grænsen mellem Nord- og Sydkorea, og prøve at forstå, hvordan det er at bo så tæt på grænsen til verdens mest lukkede land. 

Forhåbentlig bliver der også tid til at hike i den bjergrige natur omkring Seoul og dykke ned i den sydkoreanske k-pop og prøve at forstå fankulturen og den politiske aktivisme, som omgiver musikgenren.

Middelfart Sparekasse ønsker de tre legatmodtagere held og lykke med deres udlandsophold.

Følg med…

Hvis du har lyst til at studere i udlandet, kan du overveje at søge vores studielegat på 10.000 kroner.

Følge de tre studerende på blog.midspar.dk Læs mere om vores studielegat
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os