Unge studerende rejser ud i verden med Middelfart Sparekasses støtte
20. august 2024
Når Sofie Amalie Björklund, Julie Henriksen og Laura Vestmark i forbindelse med deres studier rejser til henholdsvis Sydafrika, Lyon og Paris, bliver det med et studielegat på 10.000 kroner fra Middelfart Sparekasse i kufferten. De er nemlig alle tre blevet tildelt Sparekassens studielegat.
Det uddeles to gange årligt til tre studerende, som ønsker at tilbringe et semester i udlandet.
Teori omsat til praksis i Sydafrika
Statskundskab er en akademisk uddannelse med masser af teori og diskussioner. Derfor ser 25-årige Sofie Amalie Björklund ekstra meget frem til sit seks måneder lange ophold på den danske ambassade i Sydafrika, hvor hverdagen bliver mere håndgribelig. Her kommer hun til at arbejde med mennesker og lære en ny kultur at kende, alt imens hun får et unikt indblik i, hvad det vil sige at arbejde på en ambassade.
Den Danske Ambassade i Sydafrika dækker også Angola, Botswana, Lesotho, Mozambique, Namibia, Eswatini, Zambia og Zimbabwe.
På ambassaden skal Sofie Amalie Björklund arbejde med at reportere omkring den politiske og økonomiske situation i ambassadens lande, hjælpe med at definere og implementere verdensmålsprojekter inden for udenrigspolitik, menneskerettigheder, ligestilling, ungdommen, hjælpe med planlægningen og implementeringen af kulturelle og public diplomacy aktiviteter, og mange andre opgaver.
Samtidig skal hun skrive en projektrapport, hvor fokus kommer til at være på youth participation i Sydafrika. Kontinentet Afrika har den yngste population i verden, hvor 70 procent af befolkningen syd for Sahara er under 30 år. Ungdommen er altså ikke bare vigtig, men essentiel, for Afrikas udvikling og fremtid.
Et indblik i en multietnisk verden
I forbindelse med sin uddannelse i statskundskab på Århus Universitet søger 25-årige Julie Henriksen mod Lyon i Frankrig for at føje et internationalt element til sin akademiske profil.
Allerede som elev på den samfundsfaglige linje på Middelfart Gymnasie udviklede hun en interesse for samfundet og politik. Derudover har Julie Henriksen arbejdet som frivillig for en række forskellige organisationer. Herunder Indvandrerrådgivningen, hvor opgaven bestod i at stå til rådighed med juridisk vejledning til borgere med anden etnisk baggrund i Aarhus Kommune.
– Jeg er meget interesseret i integration og har haft flere valgfag om emnet på universitetet, hvor jeg har beskæftiget mig med forskellige udfordringer i det multietniske samfund. Jeg har desuden arbejdet som lærervikar i både Aarhus og Middelfart, og jeg håber, at jeg en dag kan kombinere mine interesser for integration med interessen for børn og unges vilkår, fortæller Julie Henriksen.
Det er netop derfor, hun har valgt at søge udveksling i Frankrig, et land, som er kendt for at have en multietnisk profil. Gennem opholdet håber Julie Henriksen at gøre sine egne erfaringer og få et unikt indblik i den multietniske kultur og hverdag, som hun bliver en del af.
Ambitiøs jurastuderende i Paris
25-årige Laura Juul Vestmark læser til dagligt jura på CBS i København. I den forbindelse har hun fået mulighed for at studere et semester i Frankrigs hovedstad på Paris School of Business.
Laura Juul Vestmarks primære formål med opholdet er at blive klogere på international erhvervsjura, så hun kan styrke sit fremtidige fundament som moderne erhvervsjurist i en globaliseret verden. Derudover er det håbet, at opholdet kommer til at være berigende såvel fagligt som personligt.
– Det er vigtigt for mig at kunne opleve en ny kultur og deltage i sociale arrangementer, imens jeg følger godt med på mit fuldtidsstudie, siger den ambitiøse Laura Juul Vestmark, som har valgt Paris School of Business på baggrund af skolens anerkendte faglige niveau.
– Jeg tror på, at mit ophold og alt det, jeg møder i den periode, vil gøre mig bedre rustet til at navigere i det samfund, jeg møder fremover, siger hun.