Større tekst
- 100% +
Læs op

Tre ambitiøse udlandsstuderende får Sparekassens legat med sig ud i verden

24. januar 2024

Når Sarah Nebel Nolling, Malthe Grønborg og Clara Katrine Sydow i forbindelse med deres studier inden længe drager til henholdsvis Mexico, Alperne og Irland, bliver det med et studielegat på 10.000 kroner fra Middelfart Sparekasse i bagagen. De har nemlig hver især modtaget Sparekassens studielegat.

Middelfart Sparekasses studielegat uddeles to gange om året til studerende, som ønsker at læse et semester i udlandet. Vi uddeler tre legater ad gangen.

Personlig og faglig udvikling i Mexico

24-årige Sarah Nebel Nolling skal i forbindelse med sin Leisure Management-uddannelse fra Sjællands Erhvervsakademi i Roskilde på et seks måneders udvekslingsophold på Universidad Anáhuac Cancún i Mexico.

Universitetet er en af Mexicos førende private uddannelsesinstitutioner og tilbyder en række relevante fag, som Sarah Nebel Nolling skal følge under sit ophold.

Derudover ser hun udvekslingsopholdet som en stor mulighed for at udvikle sig både fagligt og som menneske.

På ski i finanssektoren

Finanssektoren er ikke just kendt som en branche med masser af action og fart over feltet, men det er ikke desto mindre, hvad 24-årige Malthe Grønborg kommer til at få, når han i forbindelse med sin uddannelse som finansøkonom har fået en praktikplads med rig mulighed for at stå på ski i de franske- og italienske alper.

I et unikt samarbejde med Slopestar kommer Malthe Grønborg blandt andet til at hjælpe guideteams med deres ugentlige regnskaber og desuden hjælpe med optimering af deres økonomi.

Kombinationen af uddannelsen og skisport er som skræddersyet til Malthe Grønborg, der drømmer om at blive bankrådgiver og elsker skikulturen.

Irlands historie indefra

24-årige Clara Katrine Sydow er historiestuderende på Aarhus Universitet og skal i den forbindelse på et udvekslingsophold på University College Dublin, hvor hun skal bruge hele sit fjerde semester. Her er det hendes ambition at dykke ned i Irlands historie og samtidig udvikle sine engelske sprogkundskaber og få en bredere forståelse af sit fremtidige fagområde.

Både på det personlige og det akademiske plan ønsker Clara Katrine Sydow at udvikle mulighederne for at kunne etablere og tilpasse sig som historiker, hvor end det skulle være i verden. Derudover er det håbet, at opholder kommer til at danne grundlag for et internationalt netværk af ligesindede studerende – både fra historiestudiet og andre fag.

Som aktiv fodboldspiller er det Clara Katrine Sydows plan at finde et sted at spille fodbold – og gerne også andre sociale foreninger, hvor det er muligt at møde andre internationale studerende.

Følge de tre studerende på blog.midspar.dk
Læs mere om vores studielegat
Skal du studere i udlandet?
Læs mere
Læs mere
Cosmo-konto til dig mellem 18 og 29 år
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os