Større tekst
- 100% +
Læs op

Den første Fulton-ambassadør

1. april 2022

Med støtte på 100.000 kr. til driften af Fulton er Middelfart Sparekasse den første Fulton-ambassadør.

107 år and “still sailing strong”

Mens Nationalmuseets tremastede skonnert, Fulton af Marstal, overvintrer på værft i Hvide Sande, arbejder folkene bag Fulton Fonden, der står for driften af skonnerten, på at sikre en så solid økonomi, at skonnerten også har mange år foran sig.

Middelfart Sparekasse og Fulton Fonden har indgået en ambassadøraftale, som sikrer en økonomisk støtte på 100.000 kr. til driften af skonnerten. Det er fondens nyvalgte formand, tidligere minister og europarlamentsmedlem Bent Bendtsen, der søger nye veje for at sikre en mere stabil økonomi.

– Vi håber, at der kommer så meget dybde i de her partnerskaber, at chefskipper Jakob Jensen og den øvrige besætning kan koncentrere sig endnu mere om at hjælpe de unge, der kommer forbi skibet, med at komme i den rigtige retning og få et godt liv, siger Bendt Bendtsen.

Drøm: Flere unge på ret kurs

Fulton blev i 70’erne landskendt for daværende skipper Mogens Frohn Nielsens til tider ret håndfaste tilgang til opdragelse.

Metoderne er anderledes i dag, men Fultons fornemste opgave er forsat at hjælpe unge, der har det svært, på ret køl. Under navnet ”Esbjerg Matroserne” tager skonnerten årligt op mod 20 unge ind i kortere eller længere forløb.

– Målet er, at man bliver skatteborger. At være en, de andre regner med. Det er en drøm, vi skal have fyldt i så mange som muligt. Det gør vi ved at løfte deres selvværd og selvtillid. På Fulton bliver de unge en del af et arbejdsfællesskab, og samtalerne opstår i rummet mellem mennesker, der gør noget sammen, siger chefskipper Jakob Jensen, der ser Fulton som et tilbud, hvor der er plads til at tænke sig om.

Ro til at gro

Siden 2013 har Fulton Fonden arbejdet målrettet på at hjælpe unge i udsatte positioner. Med ambassadørkonceptet er håbet, at Fulton kan give de unge endnu flere muligheder for at finde en god vej i livet. I den sammenhæng er de 100.000 kr. fra Middelfart Sparekasse blot begyndelsen.

– Det betyder meget, at Middelfart Sparekasse er frontløber her. Vi håber, at Sparekassen er den første af en lang række af seriøse, danske virksomheder, som vil arbejde sammen med os om at få ro på økonomien, så vi kan hjælpe flere unge mennesker til et godt liv, siger Bendt Bendtsen.

En oplagt partner

For Middelfart Sparekasses adm. direktør, Martin Baltser, var der kort betænkningstid, da han fik muligheden for at gøre Middelfart Sparekasse til ambassadør for Fulton.

– Det, Fulton gør for unge mennesker, giver så meget mening, både for de unge og for os som en sparekasse, der altid har taget et stort socialt ansvar. Fulton har en lang historik med at hjælpe unge godt videre, og det arbejde bakker vi naturligvis gerne op om, siger Martin Baltser.

Læs mere her
Har du et godt formål, vi skal støtte?
Læs mere
Læs mere her
Vi uddeler studielegat 2 gange årligt
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os