Større tekst
- 100% +
Læs op

Bokseklub reddet af ny aftale

3. november 2023

Bokseklubben var groggy – men blev reddet af ny aftale.

Middelfart Sparekasse er i de kommende to år sponsor hos Løsning Bokseklub, hvilket vækker stor glæde.

Det er det hele værd

Et ungt menneske træder ned fra ringen efter sin første boksekamp nogensinde.

Det var hårdt men også fantastisk. Øjnene lyser, smilet er bredt, adrenalinen pumper og den første sejr er i hus.

– Det er præcis derfor, jeg gør det, siger Karsten René Christensen.

Den 61-årige formand for Løsning Bokseklub kigger ud i træningslokalet uden et egentligt fokus, inden han fortsætter:

– Det er det hele værd, når et ungt menneske nærmest er som forvandlet efter den første kamp. Det er helt specielt at se vedkommende i øjnene, se hvordan selvværdet og selvtilliden vokser, når den første officielle kamp er klaret.

For kort tid siden så det ud til, at formanden aldrig ville få den oplevelse igen. I hvert fald ikke i Løsning Bokseklub.

Vinden i ryggen igen

– Man kan sige, at sponsoratet fra Middelfart Sparekasse faldt på et meget tørt sted, konstaterer han om det toårige sponsorat, som netop er underskrevet.

En markant huslejestigning på grund af kommunale besparelser truede nemlig med at lukke Løsning Bokseklub, som har eksisteret siden 1977 – først med træning på Løsning Skole og de senere år med træningsfaciliteter i Hedensted Centret.

– Vi har rigtig fine vilkår her i Hedensted Centret, hvor der målrettet arbejdes på at skabe rammer for så mange forskellige fritidstilbud og sportsgrene som muligt. Vi er meget glade for at være her, og efter en hård corona-tid for klubben, har vi virkelig fået vinden i ryggen igen, siger Karsten René Christensen.

Vil videregive ild i øjnene

Han har været aktiv i klubben siden stiftelsen, og som juniorbokser vandt han flere DM- og JM-medaljer, og han var også i ringen til både NM og EM.

– Da jeg begyndte at bokse, cyklede jeg frem og tilbage mellem vores hjem på Stjernevejen i Løsning til træningen hos Vejle AK i Idrættens Hus i Vejle. Når jeg kom hjem, trænede jeg ofte videre på terrassen, fortæller han.

Det er dén ild, han forsøger at give videre til klubbens medlemmer, som både rummer kampboksere og motionister.

Selv denne tilfældige dag i efterårsferien er fremmødet imponerende, og lige nu har syv af klubbens boksere en turnering i Holstebro i sigte, mens der venter begyndermesterskaber i begyndelsen af februar 2024.

Bestemt ikke en rar tanke

– Det, der gør en klub som Løsning Bokseklub unik, er blandt andet, at vi rummer alle. Hos os er der plads til hvem som helst i fællesskabet. Vi rummer det hele, og ud over den fysiske træning arbejder vi også med ting som disciplin, kontrol og ordentlighed, så boksning er rigtig mange ting, slår Karsten René Christensen fast.

Flere af de nuværende medlemmer passer måske ikke ind i de mere traditionelle sportsgrene som fodbold og håndbold, men de finder det, de søger, i Løsning Bokseklub.

– Det værste ved tanken om en lukning var, at vi så efterlod mange uden noget sted at træne og udvikle sig som bokser men også som menneske. Samtidig ville det spolere et fællesskab, som snart har mere end 50 år på bagen, så det var bestemt ikke en rar tanke, erkender formanden.

Nu er smilet, troen og håbet på fremtiden tilbage, og i forlængelse af aftalen med Middelfart Sparekasse, er det lykkedes klubbens frivillige i ledelsen at lande andre sponsoraftaler.

Det kan godt være, Løsning Bokseklub på et tidspunkt stod lettere groggy i det ene ringhjørne, men klubben er tilbage – nu står den igen midt i ringen og kontrollerer kampen.

Til fælles bedste.

Læs mere
Har du et godt formål, vi skal støtte?
Læs mere
Læs mere
Bliv foreningskunde i Middelfart Sparekasse
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os