Ratepension - størst udbetaling i den tidlige pensionisttilværelse
Print Friendly, PDF & Email

Hvad er en ratepension?

Ratepension er en pensionsordning, der udbetales over en periode på 10 til 30 år. Ratepensionen sikrer dig en høj indkomst i den del af din pensionisttilværelse, hvor du formentlig er mest aktiv og dermed også har de højeste udgifter.

Det er en fleksibel ordning, hvor du selv har indflydelse på, hvornår udbetalingerne skal begynde, og hvor mange år de skal strække sig over.

Udnyt skattefradraget

Hvis du betaler topskat, er ordningen ekstra interessant. Indbetalingerne er nemlig fuldt fradragsberettigede her og nu. Du skal betale indkomstskat af udbetalingerne, når den tid kommer, men hvis du til den tid ikke er topskatteyder, får du en skattefordel ud af indbetalingerne.

Hvor meget kan jeg indbetale?

Du bestemmer selv indskuddenes størrelse. Indbetalingsloftet reguleres årligt, og i 2019 må der maksimalt indbetales 55.900 kroner.

Det indbetalte beløb kan helt eller delvist investeres i værdipapirer.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.